ESENTIAL

SCHIMBARI IMPORTANTE in Primaria Sectorului 4. Cum au ramas directorii fara prerogative

Prima şedinţă operativă pe anul în curs, organizată de Primarul Cristian Popescu Piedone, a adus schimbări drastice în ceea ce priveşte structura şi modul de funcţionare al aparatului de lucru. Fie că discutăm despre directorii direcţiilor din cadrul Primăriei sau de cei ai Direcţiilor Publice Descentralizate, fie că sunt sau nu funcţionari publici, toţi au avut marea surpriză de a se confrunta cu deciziile edilului.

Astfel, aceştia au aflat că, în baza noii organigrame, elaborată şi înaintată Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, nu vor mai ocupa aceleaşi funcţii prin prisma cărărora fuseseră convocaţi la respectiva şedinţă operativă. Primarul a gândit schimbarea denumirii tuturor direcţiilor, adăugând sau eliminând sarcini şi atribuţii, astfel încât să eficientizeze activitatea noilor structuri administrative.

Nemultumit de prestatia unor directori din Primarie, ediulul Sectorului 4 a a nunta ca le-a redus din atributii si ca, mai mult decat atat, ii va schimba din functie prin rotatie. 

„Mulţi dintre dumneavoastră, domnilor directori, v-aţi crezut veşnici în funcţii, atotputernici, doar pentru că sunteţi funcţionari publici şi eraţi definitivaţi pe post. V-am monitorizat permanent şi am constatat că încercaţi să vă creaţi propriile feude, conducând direcţiile din birou! Aţi avut permanent sabia lui Zamolxe deasupra capului, domnilor! Eu conduc Primăria prin voia cetăţenilor Sectorului 4 şi o fac din teren, nu din birou! Prin lipsa dumneavoastră de implicare şi decizie m-aţi dezinformat în mod involuntar şi aţi prejudiciat actul administrativ şi interesul cetăţenilor! Eu am fost tot timpul în spatele dumneavoastră, v-am contabilizat greşelile şi astăzi este momentul unui nou început! Dacă nu sunteţi eficienţi pe actualele posturi, aplicăm un alt principiu: în baza noii organigrame, nu veţi mai fi definitivaţi pe posturi, ci, prin rotaţie, detaşaţi pentru 90 de zile, în cadrul altor direcţii din Autoritatea Locală. Nu veţi fi afectaţi în ceea ce priveşte grila de salarizare, iar decizia mea de astăzi va conduce la spargerea bisericuţelor pe care vi le-aţi creat în direcţii!”, a declarat Piedone care a adaugat ca directorii care isi vor indeplini corespunzător sarcinile vor putea reveni pe postul iniţial, iar cei care se descurca mai bine pe postul pe care au fost detaşaţi vor ramane in respectiva direcţie.

„Dacă nu vă descurcaţi deloc, vă cautaţi de muncă, eu nu mai accept să fiu paratrăznetul care să preia, fără a avea vreo vină, toate nemulţumirile cetăţenilor vis- a- vis de slaba dumneavoastră prestaţie! Aţi avut la dispoziţie mai bine de 7 ani, timp în care v-am creat premisele deprinderii actului administrativ! Tot ce v-am cerut a fost loialitate şi respect faţă de cetăţean şi faţă de echipă, de munca noastră, a tuturor! Asumaţi-vă responsabilitatea şi fiţi pregătiţi pentru că în orice moment putem să încheiem colaborarea”, a tunat Piedone.

La finalul celor câteva ore cât a durat şedinţa, majoritatea directorilor care intraseră iniţial încrezători în sala au avut ramas uimiti de noile masuri anuntate de primarul Piedone intrucat edilul a tăiat efectiv în carne vie, totodată, „operând pe cord deschis” un sistem administrativ pe care spune ca doreşte să-l resusciteze urgent. „De dumneavoastră depinde, demonstraţi în faţa mea şi a cetăţenilor Sectorului că meritaţi să ocupaţi aceste posturi, iar, dacă vă consideraţi nedemni, văd ca pe un act de curaj şi bărbăţie prezentarea demisiei. Ulciorul nu merge de multe ori la apă, domnilor, iar, în cazul dumneavoastră, e aproape spart! Vă poate salva doar conştiinţa profesională, în cazul în care aveţi una!”, a conchis Piedone. 


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button