Schimbări iminente în codul rutier. Amenzi uriașe pentru flash-uri, șicanări și viteză. Pentru prima dată e sancționat „șofatul agresiv”

22 nov. 2021
338 afișări
Schimbări iminente în codul rutier. Amenzi uriașe pentru flash-uri, șicanări și viteză. Pentru prima dată e sancționat
Schimbări iminente în codul rutier. Amenzi uriașe pentru flash-uri, șicanări și viteză. Pentru prima dată e sancționat "șofatul agresiv"

Polițiștii cer amenzi mai mari pentru conducătorii auto care nu respectă legea în trafic. Cei vizați de amenzile usturătoare vor fi vitezomanii, dar și șoferii care conduc agresiv.

Schimbări iminente în codul rutier. Amenzi uriașe pentru flash-uri, șicanări și viteză. Pentru prima dată e sancționat „șofatul agresiv”. Această decizie vine după ce țara noastră își menține ultimul loc în topul european în ceea ce privește siguranța rutieră.

Schimbări iminente în codul rutier. Amenzi uriașe pentru flash-uri, șicanări și viteză

Dacă Poliția reușește să schimbe Codul Rutier, conducătorii auto care nu respectă legea în trafic, ar putea suporta amenzi usturătoare, de până la 2.900 de lei. Gata cu flash-urile, slalomul printre alte mașini și șicanările în trafic. Termenul de „conducere agresivă” apare pentru prima dată în lege.

Legiferarea agresivității în trafic a fost necesară pentru că în ultima perioadă am fost cu toții martori la evenimentele din trafic. Un comportament agresiv la volan poate să ducă la consecințe extrem de grave.

Te-ar mai putea interesa și: Ai mașină? Ai grijă! Un obicei foarte prost și foarte de des întâlnit te-ar putea trimite direct la închisoare

Polițiștii cer amenzi mai dure și pentru șoferii care circulă cu viteză. În prezent, conducătorii auto pot rămâne fără permis 90 de zile, dacă depășesc limita de viteză cu 50 de kilometri la oră. Încă un prag de viteză va fi introdus în noul Cod Rutier.

„Pentru depășirea vitezei cu mai mult de 70 de kilometri se atrage suspendarea dreptului de a conduce pentru o perioada de 120 de zile”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General al Poliției Române, Bogdan Ghebaur.

Pentru prima dată e sancționat „șofatul agresiv”

Se vor înăspri pedepsele și pentru conducătorii auto auto care nu acordă prioritate și care depășesc ilegal. În prezent, șoferii rămâneau fără permis vreme de 30 de zile, dar potrivit noului Cod Rutier, cei care nu vor respecta regulile, vor rămâne fără permis pentru două luni. Decizia vine după ce România a ajuns, din nou, să se afle pe ultimul loc în topul european al siguranței rutiere.

Peste 1.600 de oameni și-au pierdut viața pe șoselele din România, în ultimul an. Un exemplu concret îl vedem în Spania, care are o populație de aproape 3 ori mai mare decât România și care are mai puțini oameni decedați în accidentele rutiere.

Te-ar mai putea interesa și: Atenție, șoferi! S-au dat sute de amenzi în București pentru mașinile parcate pe spațiul verde

„Definim sintagma agresivitate în trafic. Nu a fost definită până acum, o mare problemă. O definim acum. Este suficient? Este foarte puțin. O componentă esențială este infrastructura”, a declarat Cătălin Codescu, asociația victimelor din accidente rutiere.

Până la sfârșitul anului ar putea intra în vigoare noul Cod Rutier.

Cookies