Schimbări de trasee STB în vederea lucrărilor de pe bulevardul Vasile Milea

26 mai 2021
3313 Afișari
Schimbări de trasee STB în vederea lucrărilor de pe bulevardul Vasile Milea

Schimbări de trasee STB în vederea lucrărilor de pe bulevardul Vasile Milea. Societatea de Transport București anunță că ia măsuri suplimentare de preluare a călătorilor în contextul desfășurării lucrărilor de modernizare a căii de rulare.

Schimbări de trasee STB. Având în vedere necesitatea reorganizării circulației mijloacelor de transport public pe unele linii, ca urmare a executării lucrărilor de modernizare a căii de rulare pentru tramvaie de pe Bd. General Vasile Milea, începând de miercuri, 26.05.2021, vor fi luate următoarele măsuri de îmbunătățire a modului de preluare a călătorilor:

  • Autobuzele liniei navetă 610 nu vor mai staționa la terminalul „Banu Manta”, ci vor efectua opriri în stația aferentă liniei 182, situată la peronul de tramvai, după care vor continua să circule pe traseul de întoarcere.
  • Autobuzele liniei 173 nu vor mai staționa la terminalul „Șura Mare”. Acestea vor circula, de la intersecția Șos. Olteniței/ Șos. Giurgiului, pe calea de rulare a tramvaielor de pe Șos. Olteniței (pe traseul liniilor 10 și 232) și vor efectua opriri în stația „Cimitirul Șerban Vodă”, situată la peronul de tramvai, după care vor continua să circule, spre „Șura Mare”, pe traseul de întoarcere.

STB anunțase că modifică ruta mai multor tramvaie din București începând de marți și că două linii se suspendă.

Ce linii de tramvai se modifică în București

Linia 1 va funcţiona între capătul de linie ,, Romprim” şi „Bd. Banu Manta”, în ambele sensuri  pe Şos. Olteniţei, Calea Văcăreşti, Sos. Mihai Bravu, Şos. Ştefan cel Mare, Bd. Iancu de Hunedoara, Şos. Nicolae Titulescu, Bd. Banu Manta.

Lungimea traseului, Romprim” – Bd. Banu Manta”= 13.687 m.
Lungimea traseului „Bd. Banu Manta” – Romprim”= 13.713 m.

Vagoanele vor opri şi în stația „Bd. Banu Manta” de pe breteaua de întoarcere a tramvaiului şi vor purta inscriptia: „1: Romprim-Piaţa lancului – Banu Manta”.

Linia 10 va functiona intre terminalele ,Romprim” şi „Şura Mare” pe Şos. Oltenitei, Str. Şura Mare, cu intoarcere pe Şos. Giurgiului, Şos. Oltenitei.

Lungimea traseului „Romprim” – Şura Mare”= 4.506 m.
Lungimea traseului Şura Mare” – Romprim”= 4.672 m.

Vagoanele vor purta inscripția: 10: Romprim-Piaţa Sudului – Şura Mare”.

Linia 19 va funcționa pe traseul actual intre „Complex Comercial Titan” şi Piața Eroii Revolutiei in ambele sensuri pe şos. Giurgiului, Str. Anghel Alexandru, Str. Zetarilor, până la cap linie „Zetarilor”.

Lungimea traseului.Complex Comercial Titan”-Zetarilor= 17.462 m.

Lungimea traseului Zețarilor” – Complex Comercial Titan” = 17.528 m.

Vagoanele vor purta inscripția:” 19: Zețarilor – Calea Vitan-Complex Comercial Titan”.

Schimbări de trasee STB
  • Liniile de tramvai 11 şi 35 se suspendă.
Cookies