Schimbare-surpriză în Ghencea! Steaua şi-a pus un antrenor de 32 de ani

de:
22 dec. 2013
0 Afișari
Schimbare-surpriză în Ghencea! Steaua şi-a pus un antrenor de 32 de ani

În urmă cu şase ani, Mazilu lupta cu echipa naţională pentru calificarea la Europeanul din 2008. Acum, centrul Stelei a făcut trecerea spre antrenorat, de unde porneşte cu mare entuziasm: „Îmi doresc să câştig o medalie cu echipa naţională!”.

Întrebat cum a primit numirea sa la Steaua, Mazilu a spus:  „A fost o decizie inopinată. Am primit un telefon şi am fost întrebat: „Vrei să fi antrenorul Stelei?”. Am zis: „Nu ştiu!” şi am întrebat ce trebuie să fac. Apoi am înţeles că urmăreau de mai mult timp să numească un nou antrenor, au căutat soluţii, dar, din princina fondurilor mai reduse, n-au putut să aducă unul de elită. A fost un Consiliu în care membrii s-au pus de acord ca eu şi Laufceac să preluăm echipa, că tot suntem angajaţi în club. Ni s-a spus să facem repede un proiect, un plan de pregătire pentru această perioadă şi să-l duc, să vadă dacă e ok. L-am făcut, l-am prezentat, iar ulterior ne-au anunţat că de azi facem parte din noul staf al echipei.”

„Am un proiect interesant din punctul meu de vedere. Vreau să implementez în mentalitatea jucătorilor spiritul de echipă. În plus, vreau să fac tot ce mi-a plăcut mie, dar şi ce nu mi-a plăcut. Am un idol, Mourinho, am citit foarte mult despre el. Spunea că şedinţele de pregătire trebuie să fie diferite de la o zi la alta, dacă se poate, astfel încât un jucător să nu se plictisească şi să fie sută la sută concentrat la antrenamente. Îţi dai seama ce bagaj de cunoştinţe trebuie să ai ca să aplici aşa ceva? Atunci şi mie, ca sportiv, mă pun în locul sportivului acum, mi-ar plăcea să fac zi de zi ceva diferit. Dacă vin şi lucrez acelaşi sistem şi aceleaşi lucruri în fiecare zi, totul devine monotonie, iar în tagma noastră înseamnă plictiseală”, a mai spus el, potrivit prosport.ro. 

Cookies