SCHIMBARE importantă în TOPUL celor mai aglomerate staţii de metrou din Bucureşti

de:
23 aug. 2019
0 Afișari
SCHIMBARE importantă în TOPUL celor mai aglomerate staţii de metrou din Bucureşti

Staţia de metrou Aurel Vlaicu din Bucureşti a urcat anul trecut pe primul loc în topul celor mai aglomerate, după ce, mai mulţi ani, lider a fost staţia de la Piaţa Sudului.

Astfel, în tot anul 2018, la intrarea în metroul de la Aurel Vlaicu au fost validate aproape 7,8 milioane de călătorii, cu 10% mai mult faţă de anul anterior şi cu 8% mai mult faţă de staţia de la Piaţa Sudului, ocupanta locului al doilea, potrivit datelor furnizate de Metrorex la solicitarea ZF.

CITEŞTE ŞI Topul stațiilor de metrou din București, după numărul de călători. Stația SURPRIZĂ de pe locul I

Avansul semnificativ pe care l-a avut aglomeraţia de la Aurel Vlaicu vine în condiţiile în care, în ultimii ani, acolo s-au construit mai multe proiecte de birouri, care au adus numeroşi corporatişti în zonă, deşi infrastructura nu s-a schimbat în ritm cu dezvoltarea imobiliară. „Eu vin şi plec mai devreme decât majoritatea celor care lucrează în zonă, pentru că mi-e mai simplu, dar şi pentru că vreau să nu prind aglomeraţia. Chiar şi aşa, tot e aglomerat şi toţi colegii care pleacă mai târziu decât mine se plâng de asta”, spune Dorian Diaconu, un angajat care lucrează pentru o companie ale cărei birouri se află în zona metroului Aurel Vlaicu din Bucureşti.

Citeşte şi RECORD de călători la metrou. Câţi oameni au intrat în subteran marţi, 17 ianuarie

Cel mai aglomerat interval orar la Aurel Vlaicu este cuprins între orele 17 şi 19, când trec aproape 8.000 de oameni pe oră pe la turnicheţii de validare a cartelelor de metrou.

Cookies