„Schimbăm fața comerțului stradal”, anunță PS6. Procedura pentru executarea noilor chioșcuri de flori și ziare a fost lansată în SICAP

02 aug. 2022
293 Afișari
„Schimbăm fața comerțului stradal”, anunță PS6. Procedura pentru executarea noilor chioșcuri de flori și ziare a fost lansată în SICAP
„Schimbăm fața comerțului stradal”, anunță PS6. Procedura pentru executarea noilor chioșcuri de flori și ziare a fost lansată în SICAP | Sursă foto: Facebook-Primăria Sectorului 6

Primăria Sectorului 6 a anunțat că a fost urcată în SICAP procedura „Execuție confecții metalice și montaj” privind chioșcurile de comercializare a florilor și a ziarelor de pe raza sectorului.

PS6 a lansat în SICAP procedura pentru executarea noilor chioșcuri de flori și ziare

PS6 dorește să schimbe fața comerțului stradal din aria administrată. După cum a anunțat administrația publică, se va începe cu chioșcurile de flori și de ziare.

Astfel că, Administrația Comercială a Sectorului 6 a urcat în SICAP procedura “Execuție confecții metalice și montaj ”CHIOȘCURI PENTRU COMERCIALIZAREA DE FLORI ȘI ZIARE ÎN SECTORUL 6”.

Pe străzile sectorului vor fi amplasate 150 de astfel de chioșcuri cu design modern. Acestea au fost alese de juriu în urma unui concurs la care s-au înscris 40 de echipe de arhitecți. Iată ce declară primarul Ciprian Ciucu:

Eu sunt mulțumit de rezultat. Chioșcurile au uși mari, se intră înăuntru, au spații de depozitare care nu sunt la vedere, au toalete(!).

Regulamentul pe baza căruia va fi atribuit contractul este încă în lucru, după cum a informat edilul Sectorului 6.

30% din chioșcurile existente in Sectorul 6 ocupă ilegal spațiul public

La acest moment pe raza Sectorului 6 se află aproximativ 200 de chioșcuri de flori sau de ziare. După cum a informat administrația publică, 30% dintre acestea ocupă spațiul public în mod ilegal.

Durata acordului-cadru pentru realizarea noilor chioșcuri va fi de 24 de luni. Primăria a transmis și care va fi valoarea acestuia, astfel că:

  • Valoarea maximă a acordului-cadru este: 11.013.045,00 lei fără TVA (pentru 150 de chioșcuri-75 pentru flori și 75 pentru ziare),
  • Valoarea minimă a acordului-cadru este: 5.488.207,50 lei fără TVA (75 de chioșcuri- 50 pentru flori și 25 pentru ziare).

Costurile de producție ale chioșcurilor vor fi suportate de către firma căreia îi va fi atribuit acordul-cadru. Banii vor fi mai apoi recuperai de firmă la momentul încheierii producției.

Noile chioșcuri ce vor fi amplasate în Sectorul 6 vor avea o suprafață de 8,1 mp, în loc de 5 m cât au cele existente la momentul actual.

Cookies