Schelete găsite la Universitate, pe locul viitoarei parcări subterane

de:
27 nov. 2010
0 Afișari
Schelete găsite la Universitate, pe locul viitoarei parcări subterane

Câteva zeci de schelete au fost descoperite în zona Universităţii din Capitală. Mai mulţi arheologi au sosit la faţa locului, potrivit Realitatea.NET.

În urmă cu două săptămâni, pornind de la un mesaj care a circulat pe internet, reporterii B365.ro au descoperit că muncitorii găsiseră mai multe oase, ziduri şi obiecte ceramice pe şantierul viitoarei parcări subterane (Citeşte aici „Oase şi cărămizi misterioase pe locul viitoarei parcări subterne de la Universitate„). Întrebat de B365.ro dacă s-a găsit ceva în urma săpăturilor de la Universitate, edilul-şe al Capitalei, Sorin Oprescu, a răspuns în primă fază că avem o informaţie falsă. Când i s-a spus că zidurile sunt clar vizibile, a precizat că sunt lipsite de importanţă. ”Se speră acum că se va găsi pantoful Reginei Elisabeta, pentru ca lucrările să fie oprite”, a conchis printr-o glumă Oprescu.

Potrivit istoricilor, vetigiile ar putea reprezenta temeliile Bisericii Sfântul Sava, refăcută de Constantin Brâncoveanu şi demolată în jurul anului 1870.

”Zona nu a fost bogată în edificii vechi. Conform planului Borroczyn din 1847, în zonă exista Mănăstirea Sf. Sava, iar spre strada Academiei erau câteva case boiereşti, sub care se aflau pivniţe boltite”, a precizat istoricul Radu Olteanu.

Potrivit lui Stelian Tănase, citat de Realitatea TV, schteletele ar putea avea o vechime de cel puţin două secole. „Probabil că este un cimitir al mănăstirii peste care a fost apoi Şcoala Sf Sava. Toată elita românească din sec al XIX-lea a trecut pe la Sf Sava. Apoi s-a acoperit. Scheletele trebuie să fie destul de vechi, cel puţin două secole,” a declarat istoricul.

Conform autorităţilor, lucrările la parcarea ce ar urma să aibă 380 de locuri nu vor fi oprite.

Cookies