Scenetă jucată la Kremlin. Putin salută ideea lui Șoigu de a angaja 16.000 de luptători din Orientul Mijlociu, despre care Ucraina crede că sunt membri ISIS (teroriști)

11 mart. 2022
2772 afișări
Scenetă jucată la Kremlin. Putin salută ideea lui Șoigu de a angaja 16.000 de luptători din Orientul Mijlociu, despre care Ucraina crede că sunt membri ISIS (teroriști)

Președintele rus Vladimir Putin susține planurile de trimitere de luptători voluntari în Ucraina, propunere care a venit din partea ministrului rus al Apărării, Serghei Șoigu.

Vorbind la o ședință a consiliului de securitate rus, Putin a precizat că ar trebui să li se permită accesul celor care doresc să se ofere voluntar pentru a lupta alături de forțele susținute de Rusia, informează BBC.

„Dacă vedeți că există acești oameni care vor de la sine, nu pentru bani, să vină să-i ajute pe oamenii care locuiesc în Donbas, atunci trebuie să le dăm ceea ce vor și să-i ajutăm să ajungă în zona de conflict”, i-a spus Putin ministrului său al apărării.

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, afirmase că în Orientul Mijlociu sunt 16.000 de voluntari care sunt gata să vină să lupte alături de forţele susţinute de Rusia.

Oficiali SUA: Sirieni calificați în lupta urbană/ Consilierul lui Zelenski: Sunt luptători ISIS

Oficialii americani informează că voluntarii ar putea fi sirieni calificați în luptă urbană, scrie BBC. Moscova este un aliat de lungă durată al Siriei, iar Putin a fost un susținător cheie al președintelui sirian Bashar al-Assad în războiul civil din țară.

Pe de altă parte, ucrainenii cred că este vorba de membri ISIS. Consilierul prezidențial Mykhailo Podoliak spune că recrutarea de luptători ISIS de către Rusia și declarațiile propagandei ruse despre armele chimice indică o încercare de implementare a „scenariului sirian” în Ucraina.

„Oficialii ruși, inclusiv ministrul Șoigu, au anunțat recrutarea rapidă a 16.000 de foști luptători ISIS pentru a fi folosiți împotriva civililor ucraineni. Angajarea ISIS și afirmațiile propagandei ruse despre armele chimice arată o încercare de a implementa „scenariul sirian” în Ucraina”, a spus el pe Twitter.

  •  Îți mai recomandăm să citești și

STB anunță modificări în Capitală. Trei linii suspendate, două scurtate și trei trasee noi

Nicușor Dan verifică cel mai mare centru de refugiați din București, ROMEXPO, locul unde vor locui 2.000 de ucraineni fugiți din calea războiului

BREAKING | Nr. 2 din SUA e azi la București. Vicepreședinta americană Kamala Harris, în turneu regional din cauza războiului din Ucraina

 

Cookies