Scene uluitoare în Parlamentul României. Purtătorul de cuvânt al AUR a fost prins cu droguri în timpul unui filtru al SPP

27 aug. 2021
148 Afișari
Scene uluitoare în Parlamentul României. Purtătorul de cuvânt al AUR a fost prins cu droguri în timpul unui filtru al SPP
Scene uluitoare în Parlamentul României. Purtătorul de cuvânt al AUR a fost prins cu droguri în timpul unui filtru al SPP. Sursa foto: Facebook

Purtătorul de cuvânt al AUR, Mircea Gheorgheosu, a fost prins în cursul zilei de joi, de către militarii SPP în timpul unui control de rutină cu un plic în care se afla aproximativ jumătate de gram de cannabis. Gheorgheosu a fost predat de către cei de la Serviciul de Protecție și Pază către agenții de poliție de la Secția 17.

Scene nemaiîntâlnite în Parlamentul României, Purtătorul de cuvânt al AUR, Mircea Gheorgheosu, a fost prins în timpul unui control la intrarea în Palatul Parlamentului de agenții SPP cu un pliculeț suspect. În urma cercetărilor orchestrare de DIICOT, a fost confirmat faptul că era vorba despre 0,5 grame de cannabis.

Purtătorul de cuvânt al AUR, prins cu droguri | De ce a fost acesta controlat

Potrivit Gândul, Mircea Gheorgheosu este angajat ca expert în cadrul Parlamentului României, astfel că este supus unui filtru al Serviciului de Protecție și Pază de fiecare dată când intră în sediul legislativului.

Joi, în jurul orei 12.00, acesta ar fi fost oprit la intrare de către militarii Serviciului de Protecție și Pază, după ce, în urma controlului, s-a observat că are asupra lui un un pliculeț ce a atras suspiciuni, deoarece avea o cantitate mică de substanță vegetală, iar cei de la fața locului au suspectat că este vorba despre cannabis.

La fața locului au fost chemați agenții de poliție de la Secția 17 din Capitală, iar dosarul a fost preluat de Brigada de Crimă Organizată din București, pentru a continua cercetările sub coordonarea DIICOT.

Acest incident a fost confirmat de Poliția Capitalei prin intermediul unui comunicat de presă.

„În data de 26 august 2021, polițiști din cadrul Secției 17 au fost solicitați de SPP să se prezinte la unul din punctele de acces ale clădirii Parlamentului, unde a fost identificat un bărbat ce avea asupra sa un plic ce a ridicat suspiciuni. Lucrarea întocmită a fost transmisă unității competente material, Brigada de Combatere a Crimei Organizate București, la acest moment fiind in instrumentarea DIICOT – Structura Centrală”, a anunțat Poliția Capitalei.

Ce pedeapsă riscă purtătorul de cuvânt al AUR. Cum a reacționat George Simion

Bărbatul prins cu plicul cu cannabis la intrarea în Parlament a recunoscut, potrivit surselor, că acea substanță era pentru consum propriu, și nu pentru a fi comercializată sau distribuită altcuiva. Astfel, acesta urmează să fie cercetat pentru posesie de substanțe stupefiante în vederea consumului propriu.

Legea 143/2000, spune, la articolul 4, că „producerea, cultivarea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, cumpărarea sau deţinerea de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă”.

Liderul organizației politice AUR, George Simion, a reacționat ironic la auzirea acestor informații, și a făcut aluzie la premierul Florin Cîțu, implicat în cadrul a două dosare în Statele Unite privind consumul de alcool.

„Așteptăm desfășurarea anchetei și apoi ne vom pronunța. Cu siguranța domnul Gheorgheosu nu va fi propunerea noastra pentru prim-ministru”, a declarat George Simion.

Cookies