Scări rulante de 22 milioane euro la metrou, pentru persoanele în cărucior cu rotile

de:
10 ian. 2011
0 Afișari
Scări rulante de 22 milioane euro la metrou, pentru persoanele în cărucior cu rotile

Nedreptăţite ani la rând în privinţa accesului la mijloacele de transport în comun, persoanele cu dizabilităţi ar putea scăpa de corvoada intrării la metrou.

Contractul de execuţie a lucrărilor la platformele de rulare ce urmează să fie realizate în staţiile de metrou în 2011 a fost câştigat de societăţile SC Somet SA şi SC Schindler România SRL, prima dintre acestea fiind una dintre firmele de casă ale Metrorex. Potrivit anunţului de atribuire publicat luni, Metrorex va plăti celor două companii menţionate suma de 8,117 milioane lei, la care se adaugă TVA, pentru realizarea lucrărilor de instalare a escalatoarelor şi a scărilor rulante.

În cursul anului 2010, Metrorex a mai plătit firmei Somet SA suma de 68,3 milioane lei, fără TVA, pentru lucrări de achiziţie şi instalare de ascensoare, dispozitive de ridicare, scări şi trotuare rulante, finanţarea fiind asigurată în cadrul unui acord încheiat cu Banca Europeană de Investiţii.

SC Somet SA a obţinut, de asemenea, şi contractul de proiectare şi execuţie a magistralei IV de metrou pe tronsonul 1 Mai-Parc Bazilescu, al cărui valoare se ridică la 21,4 milioane lei, fără TVA. În 2005, Metrorex a atribuit companiei Astaldi Spa în asociere cu SC Somet SA un alt contract în valoare de 26,8 milioane de lei, plus TVA, iar un an mai târziu un alt contract în valoare de 1,1 milioane de lei.

Societatea Somet SA este controlată în proporţie de 48,19% de Ştefan Marian Stanciu, din acţionariatul firmei făcând parte şi Societatea de Investiţii Financiare (SIF) Muntenia.

Cookies