Scandalul percheziției copiilor de la o școală din Jilava: 7 polițiști cercetați, procurorii verifică posibile fapte de abuz

01 nov. 2022
239 Afișari
Scandalul percheziției copiilor de la o școală din Jilava: 7 polițiști cercetați, procurorii verifică posibile fapte de abuz
Scandalul percheziției copiilor de la o școală din Jilava: 7 polițiști cercetați, procurorii verifică posibile fapte de abuz

Toți cei 7 polițiști care au participat la percheziția copiilor de la o școală gimnazială din Jilava sunt cercetați prealabil, iar Parchetul a fost sesizat pentru posibile fapte de abuz, anunță IPJ Ilfov, citat de agenția News.ro.

IJP Ilfov: Polițiști cercetați după perchezițiile de la școală

Acțiunea polițiștilor, care au venit la școală cu cinci autospeciale, au intrat în clase și au percheziționat elevii, i-a speriat pe copii, iar părinții s-au plâns că băieții și fetele lor au fost tratați ca niște infractori:

În urma verificărilor efectuate de către poliţiştii Biroului Control Ilfov s-a dispus cercetarea prealabilă faţă de cei 7 poliţişti care au participat la activitatea din data de 12 octombrie a.c., la şcoala Gimnazială nr 1 din Jilava,  fiind totodată sesizat, Parchetul de pe lângă Judecătoria Cornetu, pentru posibile fapte de abuz, ca urmare a acestei activităi.

Cei 7 polițiști de la IPJ Ilfov au organizat percheziționat elevii ca să vadă dacă au la ei obiecte periculoase. Inspectoratul de Poliție Ilfov anunță acum că verificarea s-a făcut după o ședință cu conducerea școlii și cu autoritățile locale, o întâlnire la care s-ar fi pus pe masă câteva probleme. De pildă, existau informații potrivit cărora unii copii ar veni la școală cu obiecte periculoase, cum ar fi briceagul:

În acest context, în data de 12 octombrie a. c., poliţiştii Biroului de Siguranţă Şcolară Ilfov, împreună cu poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Măgurele, au desfăşurat o activitate specifică preventivă privind portul şi folosirea fără drept a obiectelor periculoase în unitatea de învăţământ menţionată, în baza unui plan de acţiune. Subliniem faptul că, la sosirea poliţiştilor la şcoala respectivă, directorul unităţii de învăţământ a fost informat cu privire la efectuarea activităţii în cauză, acesta neavând obiecţiuni şi, de asemenea, a participat efectiv, împreună cu alte cadre didactice la această acțiune.

Un copil către polițiști: „Cred că încep să vomit!”

IPJ Ilfov mai precizează acum că la școala unde s-au făcut perchezițiile au fost înregistrate mai multe evenimente produse cu violenţă în anul şcolar trecut.

În imaginile devenite publice abia acum câteva zile se vede cum mai mulţi poliţişti, între care şi femei, intră în clasă şi le cer elevilor să îşi golească buzunarele şi ghiozdanele.  

La un moment dat, unul dintre elevi, despre care Fanatik.ro susţine că suferă de autist, spune: ”Cred că încep să vomit!”,dar nimeni nu îl ia în seamă:

Având în vedere aspectele sesizate de către mama unui elev din cadrul Şcolii Gimnaziale nr 1 Jilava, cu privire la modul de efectuare a activităţilor desfăşurate de poliţiştii Biroului de Siguranţă Şcolară Ilfov la unitatea de învăţământ mai sus menţionată, poliţiştii Biroului Control Intern, din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ilfov, efectuează verificări, urmând ca în raport de  rezultatul acestora, să dispună măsuri, în conformitate cu actele normative în vigoare.

VIDEO | Momentul în care polițiștii intră într-o clasă și încep păerchezițiile

Imaginile video care îi arată pe polițiști cum intră într-o clasă și le cer copiiilor să-ți golească buzunarele și ghiozdanele au fost  obținute de Fanatik.ro.

Cookies