Scandalul gunoaielor se mută în Sectorul 2. Termen prelungit ”forțat” pentru serviciul de salubritate publică

31 mart. 2021
166 afișări
Scandalul gunoaielor se mută în Sectorul 2. Termen prelungit ”forțat” pentru serviciul de salubritate publică

Scandalul gunoaielor se mută în Sectorul 2. Deşi în această zonă a Capitalei există cele mai mari taxe pe salubritate, municipalitatea şi compania nu reuşesc încă să ajungă la un numitor comun în privința preţului de ridicare.

Scandalul gunoaielor se mută în Sectorul 2. Licitaţia pentru serviciul de salubritate publică era programată să se încheie la 1 martie, dar termenul a fost prelungit, scrie Antena3. Astfel, au mai rămas doar două luni până când ar trebui să se tranşeze problema și nu se ştie care va fi deznodământul.

Conform sursei citate, compania de acum și Primăria nu ajung la un numitor comun în privinţa preţurilor.

Până la 1 iunie Primăria Sectorului 2 vrea să rezolve problema, însă dacă nu se va întâmpla acest lucru i se va aplica metoda de calcul din acest moment.

Scandalul gunoaielor se mută în Sectorul 2

Astfel, pentru un tomberon de 240 litri o persoană ar trebui să plătească 60 de lei pe lună, iar pentru o familie de patru persoane, costul ar ajunge la 240 de lei.

Primăria susţine că a comandat un studiu pentru a calcula densitatea gunoiului dintr-un tomberon, care ar fi diferită la casă și la bloc, iar în baza formulei rezultate se va calcula un preț corect, mult mai mic decât preţul de acum.

”Preţul optim ar trebui să fie stabilit prin licitaţie, dar până la licitaţie, sperăm să ajungem să fim la nivelul celorlalte sectoare. Faptul că avem o singură groapă de gunoi înseamnă că şi cetăţenii, din păcate, vor plăti mai mult”, spune Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2.

În Sectorul 1, raportul ANRSC, Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice, indică faptul că Primăria trebuie să recupereze “imediat” toate sumele nelegal plătite către operatorul de salubritate Compania Romprest Service SA.

Mai mult, Clotilde Armand ajunge la DNA în disputa cu Romprest. Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au primit de la Primăria Sector 1 contractul de delegare a gestiunii de salubrizare, încheiat în anul 2008 între Consiliul Local și compania Romprest Service SA.

Cookies