Scandalul Greenfield, în CGMB. Președintele de ședință, acuzat că n-a lăsat locuitorii din cartier să intre în sală, să vorbească despre blocarea drumului Vadul Moldovei

31 ian. 2023
229 Afișari
Scandalul Greenfield, în CGMB. Președintele de ședință, acuzat că n-a lăsat locuitorii din cartier să intre în sală, să vorbească despre blocarea drumului Vadul Moldovei
Scandalul Greenfield, în CGMB. Președintele de ședință, acuzat că n-a lăsat locuitorii din cartier să intre în sală, să vorbească despre blocarea drumului Vadul Moldovei. Sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Scandal Greenfield în CGMB. Președintele de ședință CGMB a fost acuzat că nu le-a permis locuitorilor din Greenfield accesul la ședința de marți, 31 ianuarie. Aceștia au venit la Primăria Capitalei pentru a protesta și pentru a-și exprima nemulțumirea cu privire la blocarea drumului Vadul Moldovei.

Consilierii USR din cadrul Consiliului General al Municipiului București, împreună cu Andrei Rigu, președintele de ședință, au fost acuzați de încercarea blocării participării la ședință a locuitorilor din cartierul Greenfield.

Accesul locuitorilor Greenfield a fost permis la insistențele PNL și PSD

După 2 ore de așteptare în frig, accesul cetățenilor din Greenfield a fost permis, la insistențele celor de la PNL și PSD.

Florin Melciu, consilier CGMB, a declarat pentru Gândul următoarele:

La fiecare ședință CGMB, cetățenii care doresc să participe la ședințele noastre de consiliu se pot prezenta, înscrie pe listă și pot primi acces în sala de ședințe. În cadrul ședinței de astăzi, 31 ianuarie, accesul în sala de ședințe a fost discriminatoriu, președintele de ședință, domnul Andrei Rigu, nepermițând participarea cetățenilor municipiului București, locuitori ai cartierului Greenfield.

La insistențele noastre, ale consilierilor PNL, cât și ale celor de la PSD, accesul a fost permis, după aproximativ două ore de așteptare în frig. Aceste comportamente discriminatorii față de cetățenii Capitalei nu ar trebui să aibă loc în instituția care îi reprezintă, Primăria Municipiului București

Motivul blocării drumului forestier

În urmă cu aproximativ 3 săptămâni, pe 8 ianuarie, Romsilva împreună cu Poliția Română a pus barieră pe accesul la drumul forestier din Pădurea Băneasa. În acest fel, a blocat unul dintre cele două căi către cartierul Greenfield.

Acum, accesul în cartier se face doar prin Aleea Timșani, care are o singură bandă de sens. Acest lucru provoacă blocări regulate ale traficului.

Legat de acest subiect, Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a declarat că măsura blocării drumului este greșită. În plus, a solicitat deblocarea acestuia.

Citește mai multe AICI.

Te-ar putea interesa și:

Cookies