Scandalul din coaliția de guvernare continuă. Dacian Cioloș: Premierul Cîțu prezintă probleme imense de integritate

03 sept. 2021
159 Afișari
Scandalul din coaliția de guvernare continuă. Dacian Cioloș: Premierul Cîțu prezintă probleme imense de integritate
Scandalul din coaliția de guvernare continuă. Dacian Cioloș: Premierul Cîțu prezintă probleme imense de integritate. Sursa foto: Facebook

Acuzații grave aduse de Dacian Cioloș, copreședintele USR PLUS după ce Florin Cîțu l-a remaniat pe ministrul Justiției, Stelian Ion, din funcție, spune acesta, din cauză că nu avizează proiectul PNDL 3. Acest proiect va fi avizat de ministrul interimar al Justiției, Lucian Bode, după cum a declarat chiar acesta.

Conflict total în coaliția de guvernare. Dacian Cioloș, copreședintele USR PLUS, aduce acuze grave la adresa premierului Florin Cîțu într-o postare publicată de Cioloș pe pagina sa de Facebook.

Scandal în coaliție. Ce spune Dacian Cioloș despre Cîțu

Copreședintele USR PLUS a declarat că acțiunile lui Florin Cîțu – demiterea lui Stelian Ion deoarece nu avizează proiectul legislativ al PNDL 3, proiect care ar fi adus către PNL suma de 10 miliarde de euro, dar și numirea unui interimar care avizează același proiect chiar a doua zi de la punerea în funcție reflectă „probleme imense de integritate”, potrivit Agerpres.

„Un premier care demite ministrul Justiţiei pentru că nu îi avizează un proiect legislativ şi numeşte un interimar care îi avizează acelaşi proiect prin care oferă propriului partid 10 miliarde de euro prezintă probleme imense de integritate.”, a scris Dacian Cioloș pe Facebook.

De asemenea, Cioloș susține că premierul ar trebui să-și asume destinația celor 10 miliarde rezultate PNL în urma acestui proiect, dar și consecințele legale ce ar putea rezulta în urma acțiunilor sale. De asemenea, Partidul Național Liberal urmează să își asume și să plătească prețul pe care îl au aceste acțiuni, a mai precizat europarlamentarul.

„Presupun că îşi va asuma şi destinaţia banilor şi consecinţele care vor decurge din risipirea acestora, inclusiv cele legale. Chiar şi aşa, rămânem cu problema iniţială. Nu girăm un astfel de furt, indiferent de explicaţiile pe care le-ar avea el, şi rămâne ca PNL să plătească preţul politic pentru ceea ce face premierul pe care îl are în acest moment”, a mai scris acesta în postarea cu pricina.

Cîțu este dispus să sacrifice stabilitatea politică a țării pentru bani dați propriului partid, spune Cioloș

În postarea sa, Dacian Cioloș susține în continuare demisia lui Florin Cîțu, pe care îl acuză că sacrifică stabilitatea politică a țării în schimbul banilor pentru partidul său.

„Mergem mai departe și cerem în continuare demisia acestui prim-ministru care este dispus să sacrifice stabilitatea politică a României pentru bani dați la propriul partid.
Noi, USR PLUS, am primit votul cetățenilor și pentru că am spus în campanie că vrem o Românie fără hoție. De asta vom face totul pentru a apăra acest principiu.”, a scris copreședintele USR PLUS în încheierea postării.

Reprezentanţii USR PLUS au anunţat că îi retrag sprijinul politic premierului Florin Cîţu şi că vor susţine o moţiune de cenzură împotriva acestuia. Decizia a fost luată în noaptea de miercuri spre joi, în cadrul şedinţei Biroului Naţional al formaţiunii politice. De asemenea, USR PLUS a decis convocarea Comitetului Politic în data de 11 septembrie.

Ce a declarat Lucian Bode, interimarul de la Justiție

Actualul ministru interimar al Justiției, Lucian Bode, a declarat la scurt timp după preluarea portofoliului că va aviza proiectul PNDL 3, denumit și Planul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

„În ceea ce priveşte Planul Naţional de Investiţii ‘Anghel Saligny’, acest proiect de act normativ a fost dezbătut în primă lectură în Guvern în urmă cu trei săptămâni şi, aşa cum rezultă din primele discuţii pe care le-am avut cu specialiştii din Ministerul Justiţiei, cunoscând subiectul în coordonate mari ca membru al Guvernului, în această seară ne vom consulta cu echipa de la Ministerul Dezvoltării, cu cei care au iniţiat actul normativ şi, cu siguranţă, voi aviza acest proiect”, a precizat Bode.

Cookies