SCANDALUL DEZINFECTANȚILOR DILUAȚI: Statul român a dat companiei Hexi Pharma FONDURI EUROPENE

de:
03 mai 2016
0 Afișari
SCANDALUL DEZINFECTANȚILOR DILUAȚI: Statul român a dat companiei Hexi Pharma FONDURI EUROPENE

Scandalul dezinfectanților diluați de la Hexi Pharma continuă. Noile date obținute de jurnaliștii Mirela Neag, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan arată că această companie a semnat peste 9.000 de contracte cu spitalele din România, în valoare de 26 milioane de euro, potrivit tolo.ro.

Astfel, doar în Bucureşti, în perioada 2012-2015, Hexi Pharma a avut un număr total de 2.482 de contracte cu o valoare totală de aproape 6 milioane de euro, iar numai în 2015, 20 de contracte au fost cu Spitalul de Arși, ceea ce infirmă dreptul la replică trimis către Cătălin Tolontan, în care compania a declarat că anul trecut nu a avut niciun contract cu Spitalul de Arși. 

Statul a fost, însă, complice de două ori al acestei companii, odată pentru că nu a făcut nimic, deși știa de nereguli, și a doua oară pentru că a finanțat-o chiar și din bani europeni, arată Kamikaze.

Compania lui Dan Condrea a câștigat două proiecte pe bani europeni, arată chiar datele publicate pe site-ul oficial al Ministerului Fondurilor Europene. Proiectele în cauză se numesc „Dezvoltarea capacității de producție a SC Hexi Pharma Co SRL” și „Dezvoltarea și modernizarea capacității de lucru în cadrul SC Hexi Pharma Co SRL prin implementarea unui sistem informatic integrat” și au fost adjudecate în anul 2013.

Doar în proiectul „Dezvoltarea capacității de producție a SC Hexi Pharma Co SRL” au fost făcute mai multe achiziții din bani europeni: „Software de cântărire, monitorizare, înregistrare și stocare a datelor din producție”, „echipament de dozare semiautomat”, „echipament de capuire semiautomat canistre 5 litri și echipament de capuire semiautomat recipiente cloramină”, „Echipament de ambalat”, „Achizitie pompe pentru transvazare materii prime lichide și alimentare cu produs finit lichid a liniei de îmbuteliere/capuire/etichetare a flacoanelor”, „Contract de furnizare echipament de îmbuteliere, capuire și etichetare flacoane mici și echipament pentru baxare”.

Practic, statul român a ajutat firma Hexi Pharma, cu bani europeni, să beneficieze de o linie de producție și îmbuteliere performantă a dezinfectanților, deși știa foarte bine că aceștia sunt diluați.

Cookies