SCANDALOS: Câinele care a omorât copilul ieri în București aparținea unui ONG

de:
03 sept. 2013
1 Afișari
SCANDALOS: Câinele care a omorât copilul ieri în București aparținea unui ONG

„Am reușit să identificăm cei șase câini. Cel care avea și urme de sânge pe gură este un câine sterilizat de ASPA și adoptat de fundația Caleidoscop în decembrie 2008. Acesta nu trebuia să se afle acolo. O să intrăm pe fir, să aflăm ce au dânșii de spus, inclusiv în fața Poliției”, a declarat pentru B365.ro Răzvan Băncescu, responsabilul de proiect din partea Autorității pentru Supravegherea și Protecția Animalelor din București.

ASPA a strâns, luni, după incident, toți câiniii din respectivul teren. Dintre cele 5 femele și un mascul, patru femele erau sterilizate în prealabil, potrivit lui Băncescu. Câinii capturaţi vor fi trimişi în adăposturile ASPA.

Reprezentanții asociației spun că nu au nicio responsabilitate pentru animal, deși acesta a fost retrimis în stradă pe numele asociației, afirmând că „adopția” reprezintă doar o formalitate pentru retrimiterea animalului în libertate.

„Acest cățel a fost preluat de hingheri dintr-o zonă oarecare, a fost sterilizat și microcipat și apoi a fost solicitat spre reteritorializare, iar noi am completat documentele ca să fie reteritorializat. Ca să fie gratuit, iubitorii de animale se adresau nouă, ca numai prin noi procesul era gratuit.

Câinele a fost adus de un iubitor de animale care l-a luat înapoi și nu știm ce s-a întâmplat cu el, noi nu am urmărit evoluția câinilor 5 ani de zile. Eu mi-am asumat responsabilitatea că acel câine a fost sterilizat și s-au cheltuit niște bani pentru el ca să fie sterilizat și microcipat, mai departe nu este responsabilitatea noastră. Asociațiile și fundațiile din București au reteritorializat mii de animale. Este foarte greu să ții urma fiecăruia, aproape imposibil”, a declarat Carmen Secăreanu, președintele asociației Caleidoscop, pentru B365.ro. 

Luni, un copil de patru ani a fost omorât de câini în Capitală, pe un teren viran proprietate privată de lângă Parcul Tei. Scena de groază s-a petrecut sub ochii îngroziţi ai fratelui copilului care a fost și el atacat de haita agresivă de șase câini. Medicii legiști care au analizat trupul neînsuflețit al copilului au descoperit că acesta avea pe corp sute de mușcături, doar tălpile fiind lipsite de plăgi. 

El este copilul omorât de câini ieri în București. Abia împlinise 4 ani, pe 18 august: (sursa foto animalzoo)

Citește și: Primăria Sectorului 2 va face un control la firma pe terenul căreia un copil a fost omorât de câini

Cookies