ARHIVA B365

Scandal pe reţeaua NetCity din Bucureşti

„Avizul conform este un aviz obligatoriu. ANCOM a dat un termen de 4 luni de zile pentru realizarea modificărilor şi completărilor în oferta de acces la reţeaua NetCity, iar Primăria şi NetCity Telecom nu au întreprins nicio diligenţă pentru implementarea avizului. Mai mult, dânşii au solicitat în instanţă suspendarea acestui aviz, termenul de judecată fiind 24 iulie. După 4 luni, de la 1 octombrie 2013, nepunerea în aplicare a acestui aviz, constituie infracţiune, iar noi vom fi în faţă la DNA cu plângere penală pentru abuz în serviciu împotriva primarului Oprescu. Peste 40% din valoarea veniturilor Netcity s-a facturat abuziv, iar prejudiciul pentru toţi clienţii NetCity depăşeşte 10 milioane de euro în aceşti trei ani”, a declarat Mihai Bătrâneanu, preşedintele ANISP, citat de HotNews.ro.

Acesta a spus ca la data de 11 iunie, reprezentantii ANISP au avut discutii cu expertii Comisiei Europene in care le-au prezentat situatia NetCity din Romania si faptul că şi ANCOM a semnalat probleme cu acest proiect. Batraneanu a precizat ca expertii europeni le-au recomandat sa se adreseze si Consiliului Concurentei.

„Cum trebuie sa intervina Consiliul Concurentei? Prin masuri intermediare – amenda din cifra de afaceri si o alta masura este sa puna in aplicare acest aviz in termen de 45 de zile. ANCOM nu are aceste masuri coercitive prevazute in lege. Mircea Valentin, vicepresedintele Consiliului Concurentei, mi-a spus ca va convoca conducerea autoritatii in vederea intreprinderii unor actiuni intermediare astfel incat sa-l oblige pe NetCity sa implementeze avizul conform emis de catre ANCOM”, a spus marti Mihai Batraneanu.

La finele lunii mai a acestui an, ANCOM a emis un aviz conform privind conditiile tehnice si economice in care se realizeaza accesul furnizorilor de retele de comunicatii electronice la Reteaua metropolitana de fibra optica a municipiului Bucuresti pentru telecomunicatii „Netcity”, conditionat de implementarea anumitor masuri. Aceste masuri au fost propuse avand in vedere ca analiza efectuata de ANCOM a relevat ca ansamblul conditiilor tehnice si economice de acces la reteaua Netcity nu intruneste cerintele legale de nediscriminare, proportionalitate si obiectivitate.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button