Scandal la Primăria Sectorului 1. Gabriela Firea s-a îmbrăcat frumos și s-a dus să o certe pe Clotilde Armand

08 feb. 2021
516 Afișari
Scandal la Primăria Sectorului 1. Gabriela Firea s-a îmbrăcat frumos și s-a dus să o certe pe Clotilde Armand

Scandal la Primăria Sectorului 1. Gabriela Firea a venit să o certe pe Clotilde Armand pe tema tăierii finanțării celor patru spitale, dar a avut neplăcuta surpriză să nu îl găsească pe edil la fața locului.

Scandal la Primăria Sectorului 1. Gabriela Firea a venit la ședinta de Consiliu Local de la Primăria Sectorului 1, convocată de urgență de consilierii locali din partea PSD, dar a avut surpriza neplăcută ca ședința să nu se poată desfășura din lipsă de cvorum. Consilierii locali PNL și USR-PLUS și PMP au ales să nu se prezinte.

Prim-vicepreședintele PSD Gabriela Firea a solicitat, într-o declarație de presă, reluarea finanțării celor 4 spitale din Sectorul 1 al Capitalei.

„Vom merge inclusiv în justiție dacă nu vom putea opri decizia aberantă a primarului Clotilde Armand și a consilierilor de la PNL, USR-PLUS și PMP”, susține Firea.

Scandal la Primăria Sectorului 1. Doar 9 consilieri PSD au participat la sedință

Secretarul general a fost nevoit să constate lipsa de cvorum, după ce în sala de consiliu au fost prezenți doar cei din grupul de consilieri PSD, nu și ceilalți, de la PMP, USR-PLUS și PMP.

„A fost ședință scurtă, s-au prezentat doar cei 9 conislieri ai noștri. Ceilați de la  PNL, USR-PLUS și PMP au absentat. Coniser că este o lașitate să nu te prezinți la o ședință în care se dezbate un subiect atât de important, cum este tăierea finanțării pentru 4 spitale mari. Am vrut să dăm ocazia colegilor să ia a act față de această inițiativă, și anume de a nu lăsa în aer finanțările  la patru mari spitale la care se tratează nu doar românii din Capitală, ci din toate țara. Secretarul general a fost nevoit să constate lipsa de cvorum. Faptul că nu s-au prezentat la această ședință nu arată doar lașitate din punct de vedere politic, ci și lipsă de respect față de cetățeni, pentru că aceștia ar fi avut nevoie ca ei să îndrepte eroarea de săptămâna trecută. Nu ne oprim aici. Noi am propus în această ședință convocată de îndată anularea proiectului de săptămâna trecută, deci revocarea acestuia, nu s-a putut, repet, prin neîndeplinirea cvorumului de ședință. Mergem mai departe. Consilierii generali social-democrați – mare parte sunt aici, lângă mine – vor depune la secretariatul Primăriei Generale a Capitalei și Consiliului General un proiect de hotărâre prin care dorim să fie preluate aceste patru spitale în administrarea Primăriei Capitalei, prin ASSMB, deoarece acestea nu se pot susține financiar singure, nu pot fi lăsate de izbeliște, iar primarul general a scris pe Facebook o declarație ambiguă, în care arată, de asemenea, o lipsă crasă de responsabilitate față de cetățeni și lipsa empatiei – asta este cel mai îngrozitor, de fapt acesta este lucrul cel mai dureros, faptul că arată că nu le pasă de oameni. Pentru ei contează doar cifrele, care sunt reci și seci, dar dincolo de cifre sunt oamenii și arată atât primarul Sectorului 1, cât și primarul general că nu le pasă absolut deloc de cetățeni. Văd că nu le pasă nici măcar de cei care i-au votat”, a declarat Firea.

Scandalul celor patru spitale din Sectorul 1 care ar urma să treacă din adminstrarea Sectorului 1 în cea a Primăriei Generale a Municipiului București a început încă de săptănâna trecută.

Atunci, pe lângă contrele dintre Gabriela Firea și Clotilde Armand, au existat discuții și între Nicușor Dan, Primarul General, și edilul de la Sectorul 1.

Cookies