ARHIVA B365

Scandal la Luna Istoriei Lesbiană Gay Bisexuală și Transexuală, la MȚR VIDEO

Miercuri seară, în cadrul Lunii Istoriei LGBT, era prevăzută vizionarea filmului The Kids are Alright, un film despre copii crescuți de un cuplu de lesbiene, proiecție ce avea loc la Muzeul Țăranului Român. Proiecția a fost însă întreruptă de un grup de protestatari, care acuzau „propaganda homosexuală” făcută la MȚR. Protestatarii au început să cânte Deșteaptă-te române și imnuri creștine, dar și să să strige „Afară prostituția dintr-un muzeul al țăranului! Afară cu scârboșeniile! Spurcăciunilor!”. Conform declarațiilor celor veniți la proiecție, ei au fost jigniți de protestatari: „Ne-au facut satane, dereglati si au oprit filmul”.

Și cei veniți la proiecție au început să strige „Huo! Homofobii!” și să cheme poliția. Poliția a venit, în cele din urmă, dar cei veniți la proiecție spun că doar ei au fost legitimați, nu și extremiștii care au întrerupt proiecția.

Proiecția fusese organizată legal, cu acordul conducerii Muzeului Țăranului Român. 

Un grup de asociații  creștine remisese anterior o scrisoare deschisă Ministerului Culturii, în care protesta față de organizarea unor evenimente în cadrul Lunii Istoriei LGBT la Muzeul Țăranului Român: „organizarea unor evenimente de propagandă homosexuală în incinta Muzeului Țăranului Român nu poate genera decât tulburare și conflicte, o ofensă la adresa credinței și tradiției creștine a românilor, profanarea patrimoniului creștin de aici.” – se arăta în scrisoare.

Site-ul roncea.ro anunta dupa incident ca protestul a fost unul reusit printr-un articol pe pagina lor cu titlul: „Protest reusit impotriva mafiei si propagandei homosexuale de la Muzeul Taranului Roman”.

Protestul a fost anunţat şi pe facebook: pe pagina de facebook a Alianţei Familiilor din România a fost postată, marţi, o fotografie cu un panou împotriva homosexualităţii, pus pe Calea Moşilor, din Sectorul 2, pe care e trecută invitaţia la protest: „Vino azi la la Muzeul Ţăranului Român, la ora 18!”. Aşa zisa avertizare: „pe Olari, se fac nişte chestii…” face referire la evenimentul care a avut loc la liceul George Coşbuc din Capitală, când un grup de elevi au fluturat steagul LGBT pe holurile instituţiei. 

http://www.facebook.com/Alianta.Familiilor?fref=ts

Primarul Neculai Onțanu, al Sectorului 2, a dispus desființarea imediată a panourilor și a amendat firmele responsabile cu câte 5.000 de lei. 

Conform ACCEPT, „Luna Istoriei LGBT are loc in Romania si in alte 8 tari din Europa in fiecare februarie. Este un prilej de a sarbatori viata si cultura LGBT (lesbiene, gay, bisexuali, transgender) prin explorarea istoriilor personale si pe ale celorlalti intr-un context LGBT. E o ocazie de a ne bucura de diversitatea lumii in care traim prin constientizarea faptului ca fiecare istorie personala contribuie in modul ei unic la o istorie mai mare, colectiva. De asemenea, este o sansa de a invata si de a discuta despre lupta continua pentru emanciparea comunitatii LGBT din Romania si intreaga lume.”

Luna Istoriei LGBT este organizata cu sprijinul financiar al Ambasadei Olandei la Bucuresti, ERSTE Foundation si Ambasadei S.U.A la Bucuresti.

Parteneri: Institutul Francez/ Cinema Elvire Popesco, Aiurart, Teatrul Metropolis, Carturesti, Libraria Bastilia, ARDOR, Carusel, Lords of the Boards, A.R.T Fusion, Atelier 35, Dianei Patru, Asociatia TransLUCID, Asociatia ACT-Q Romania / Teatrul TABU, Ceainaria 5, Club Control, Club Modern, Club Purple Voyage


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button