SCANDAL într-un cazinou: Un bărbat A REFUZAT SĂ PLĂTEASCĂ IMPOZITUL şi i-a ameninţat pe angajaţi

de:
19 feb. 2015
2 Afișari
SCANDAL într-un cazinou: Un bărbat A REFUZAT SĂ PLĂTEASCĂ IMPOZITUL şi i-a ameninţat pe angajaţi

Joi dimineaţă, poliţiştii Capitalei au pus în aplicare, sub coordonarea Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, trei mandate de percheziţie la adresele membrilor unui grup specializat în infracţiuni cu violenţă.

În data de 20 ianuarie a.c., administratorul unui cazinou situat în Sectorul 2 a sesizat Poliţia Capitalei cu privire la faptul că în ziua de 14 noiembrie 2014 a plătit către doi bărbaţi suma de 1.000 de lei, în urma ameninţărilor primite din partea acestora.

Din cercetările efectuate a reieşit faptul că, la data de 14 noiembrie 2014, unul dintre cei doi bărbaţi ar fi câştigat la unul din aparatele cazinoului o sumă importantă de bani, dar nu a acceptat faptul că impozitul pe profit a fost reţinut de către reprezentaţii sălii de jocuri.

Angajaţii cazinoului i-au explicat acestuia că urmează să i se reţină conform legii, impozitul aferent, însă bărbatul a motivat că el nu doreşte să plăteasca impozit şi doreşte să i se ofere suma de bani câştigată.

Pentru intimidarea lucratorilor, acesta i-a ameninţat că în cazul în care nu va primi banii solicitaţi va chema mai mulţi indivizi din anturajul său şi nu vor mai permite accesul clienţilor în interiorul unităţii.

După primirea banilor rămaşi în urma achitării impozitul pe profit, bănuitul a devenit recalcitrant, a continuat să ameninţe cu închiderea localului şi a solicitat în plus suma de 1.000 de lei.

Astfel, în spijinul său a chemat aproximativ 10 persoane, pentru a intimida personalul sălii de jocuri, fapt pentru care, persoana vătămată, i-a înmânat suma de 1.000 de lei unuia dintre bărbaţii care îl însoţeau.

„Cu ocazia efectuării percheziţiilor domiciliare, poliţiştii Serviciului Grupuri Infracţionale Violente au identificat şi condus la sediul poliţiei şapte persoane pentru continuarea verificărilor.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de şantaj, cu cei doi bărbaţi în stare de reţinere, urmând a fi prezentaţi magistraţilor.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă şi al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, anunţă Poliţia Capitalei, într-un comunicat de presă remis B365.ro.

Cookies