Scandal în Primăria Sector 5. Piedone vrea să angajeze 200 de oameni noi. USR PLUS a ieșit la atac: Votul cetăţenilor a fost pervertit

17 dec. 2020
128 Afișari
Scandal în Primăria Sector 5. Piedone vrea să angajeze 200 de oameni noi. USR PLUS a ieșit la atac: Votul cetăţenilor a fost pervertit

Scandal în Primăria Sectorului 5, după ce actualul primar, Cristian Popescu Piedone, ar dori să angajeze 200 de noi persoane, printre care și fostul edil, Daniel Florea. Consilierii USR PLUS au anunțat că vor boicota votul ședinței, după ce votul cetățenilor ar fi fost pervertit.

USR PLUS Sector 5 a anunţat că reprezentanţii săi vor absenta de la şedinţa Consiliului Local de joi, pe motiv că primarul Cristian Popescu Piedone ar intenţiona „să mute” puterea de decizie din administraţia locală „în mâinile” fostului edil PSD Daniel Florea.

Apar 200 de noi posturi în Primăria Sector 5

Potrivit USR PLUS Sector 5, în şedinţa de joi, ar urma să se adopte o hotărâre privind crearea a 200 de noi posturi în Primărie, care, deja, are „prea mulţi” angajaţi.

„Primarul Piedone împreună cu PSD doresc angajarea a încă 200 de cunoştinţe, pile şi relaţii, care să toace banii cetăţenilor Sectorului 5″, a scris USR PLUS Sector 5, pe Facebook.

O a doua hotărâre vizează desemnarea viceprimarilor, „unul din partea oamenilor lui Daniel Florea şi altul din partea PPU-SL”. „Cu alte cuvinte, Primăria Sectorului 5 o să fie sub controlul PSD, ştiind că administraţia este politizată de Daniel Florea şi prin numirea unui viceprimar din partea lui doar se numeşte o persoană care să se asigure că interesele le sunt reprezentate proporţional”, susţine USR PLUS.

Reacția USR PLUS

„Reprezentarea cetăţenilor la nivelul Consiliului Local Sector 5 trebuie să respecte votul politic primit de la aceştia. Noi, USR PLUS, asta ne dorim, alături de consilierii PNL şi PMP, să contribuim în mod asumat şi activ la dezvoltarea sectorului, funcţie de mandatul primit de la cetăţeni, ştiind că am primit mai multe voturi faţă de alianţa Piedone – Florea, PPU – PSD. Întrucât primarul Piedone intenţionează să mute toată puterea de decizie din administraţia locală a Sectorului 5 în mâinile fostului primar PSD Daniel Florea, USR PLUS a decis că nu poate să fie părtaş la această malversaţiune şi va absenta de la şedinţa de azi”, a explicat USR PLUS Sector 5.

În opinia alianţei, votul cetăţenilor Sectorului 5 „a fost pervertit pentru a satisface interesele meschine ale primarului Piedone şi ale PSD”.

Reprezentanţii USP PLUS dau asigurări că vor continua să lucreze pentru a-şi impune programul politic prin iniţiative care vor îmbunătăţi condiţiile de locuire. Ei precizează că au peste 10 proiecte de hotărâri pe circuitul de avizare, au făcut mai mult de 10 vizite în teren, au participat la toate şedinţele formale şi informale, au solicitat şi analizat „zeci de documente” de la administraţie şi au avut două şedinţe de audienţe cu cetăţenii Sectorului 5.

Cookies