Scandal în Parlament la audierea Dianei Șoșoacă. ”S-a dat ordin să fiu bătută”. Ce riscă senatoarea

13 apr. 2021
385 Afișari
Scandal în Parlament la audierea Dianei Șoșoacă. ”S-a dat ordin să fiu bătută”. Ce riscă senatoarea

Audierea Dianei Șoșoacă la Comisia Juridică din Parlament s-a lăsat cu scandal. Senatoarea a fost invitată la comisie pentru a fi audiată înainte de a fi sancționată pentru comportamentul din Senat, la propunerea liberalilor.

Scandalul de la audierea Dianei Șoșoacă a pornit după ce președintele comisiei Iulia Scântei i-a cerut acesteia să poarte o mască de protecție conformă, după ce senatoarea a venit la comisie cu mască din plastic.

Senatoarei i s-a oferit o altă mască, conform Digi24, însă nu a vrut să o primească.

Șoșoacă a sunat la 112 pentru că nu a fost primită în sală, după care a forțat ușa comisiei, păzită de doi angajați ai Senatului, și a intrat cu forța în sală.

Aceasta a susținut, conform sursei citate, că „s-a dat ordin” să fie bătută.

Dialogul dintre Diana Șoșoacă și Iulia Scântei:

Iulia Scântei: Doamna senator, vă rog să purtați mască.

Diana Șoșoacă: Doamnă, am mască, da? Potrivit legii 55 nu se precizează ce mască trebuie să port. Nu faceți spectacol cu mine aici și vă rog să îmi arătați articolul din lege unde scrie cum arată o mască. Dați-mi articolul care spune cum arată masca, să-mi acopere gura și nasul.

Audierea Dianei Șoșoacă. Ce riscă senatoarea

Potrivit Regulamentului Senatului, Diana Șoșoacă poate fi sancționată pentru „abaterile de la deontologia parlamentară” cu atenţionare; chemarea la ordine; retragerea cuvântului; îndepărtarea din sală pe durata şedinţei; avertisment public-scris.

 

Cookies