Scandal în armată: Militari suspectați că au dat mită ca să plece în Afganistan

de:
23 aug. 2013
1 afișări
Scandal în armată: Militari suspectați că au dat mită ca să plece în Afganistan

Astfel, mai mulți militari din Craiova sunt suspectaţi că ar fi dat mită pentru a fi selectaţi printre cei 500 de oameni care urmau să fie trimişi pe teatrul de operaţiuni din Afganistan.

„Am şapte sesizări că nu la fiecare selecţie care s-a făcut s-a resepctat ordinul de ministru privind criteriile de selecţie. Dacă voi contata că nu a fost respectată metodologia, voi lua măsurile care se impun”, a declarat Mircea Duşa.

Ministrul a precizat că batalionul pregătit pentru Afganistan are efectivele complete, anume 500 de oameni, potrivit calificărilor cerute. „De exemplu, dacă postul este de şofer de transportator blindat, calificarea trebuie să fie pe tipul de transportator pe care ni-l pune la dispoziţie armata americană”, a spus Duşa.

Acesta a arătat că există deocamdată un singur caz confirmat de neregularităţi în selectarea personalului. „Din verificările făcute, într-un singur caz am constatat că s-au inversat notele”, a afirmat Duşa, adăugând că a dispus deja măsurile pentru corectarea acestei situaţii.

Cookies