Scade limita de viteză în mai multe zone din București. Cu cat e voie să mergi cu mașina pe bulevardele din Capitală

13 iul. 2022
30389 Afișari
Scade limita de viteză în mai multe zone din București. Cu cat e voie să mergi cu mașina pe bulevardele din Capitală
Scade limita de viteză în mai multe zone din București. Cu cat e voie să mergi cu mașina pe bulevardele din Capitală | Sursă foto: Agerpres

Brigada Rutieră București a anunțat că începând de joi, 14 iulie 2022, pe anumite artere ale Capitalei limita de viteză va fi redusă.

Noi limite de viteză pe străzile din București

Câteva șosele, bulevarde și străzi din București vor avea limita de viteză scăzută începând de joi, 14 iulie 2022. Anunțul a fost făcut de către Brigada Rutieră București. Astfel că, pe străzile ce sunt afectate de aceste modificări, limita maximă de viteză admisă va scădea de la 60 km/h, cât este acum, la 50 km/h.

Iată care sunt străzile afectate de această modificare:

  • Bulevardul Camil Ressu
  • Bulevardul Theodor Pallady,
  • Segmentul de drum cuprins între Șoseaua Mihai Bravu și strada Balta Albina.

Brigada Rutieră îi sfătuiește pe șoferi să circule cu prudență și să își adapteze viteză la noile limite și la condițiile de drum.

De asemenea, bucureștenii sunt sfătuiți de către polițiști să mențină o distanță sigură față de ceilalți participați la trafic și să respecte semnalele polițiștilor rutieri.

Acces interzis în parcuri cu trotineta electrică

În București ar putea fi instituite anumite reguli care îi privesc pe cei ce se deplasează cu trotinetele electrice. Printre propunerile aduse de către consilierii PNL se numără și interzicerea trotinetelor electrice pe aleile parcurilor din Capitală.

Proiectul de „Regulament pentru utilizarea trotinetelor electrice în București” a fost depus de grupul PNL la CGMB, iar în acest moment se află în dezbatere.

Iată câteva dintre regulile propuse de aceștia și care se vor adăuga celor ce există deja în Codul Rutier:

  • Interzicerea utilizatorilor de trotinete electrice să circule pe aleile din parcuri sau grădini publice,
  • Interzicerea circulației trotinetelor electrice pe străzile și drumurile din categoria P (pietruite) și NR (nereabilitate),
  • Interzicerea circulație cu trotinete electrice care depășesc viteza maximă de 25 de kilometri pe oră.

Viceprimarul Capitalei și secretarul general al PNL București, Stelian Bujduveanu, a declarat următoarele:

Vrem un regulament care să pună în ordine această activitate, solicitare venită atât din partea populației, cât și din partea furnizorilor de servicii ridesharing.

Numărul incidentelor de trafic, uneori cu consecințe deosebit de grave, impune reglementarea strictă a acestei activități, obiectivul principal fiind protejarea populației și a utilizatorilor acestui mijloc de transport alternativ.

Cookies