VREMEA

Scad temperaturile cu zece grade şi revin ninsorile. PROGNOZA METEO PE DOUĂ SĂPTĂMÂNI

Primele zile ale intervalului 14-23 ianuarie 2013 vor fi caracterizate de o încălzire simţitoare a vremii, care va conduce la valori termice diurne de 10…12 grade şi minime nocturne de aproximativ 3 grade în jurul datei de 16 ianuarie.

Ulterior, un proces de răcire treptată va determina scăderea temperaturilor cu 10 grade până pe data de 23 ianuarie, pentru ca în ultimele zile ale prognozei vremea să se încălzească uşor, devenind normală termic pentru ultima decadă a lunii ianuarie.

În intervalul 15-17 ianuarie local va ploua slab, iar după 18 ianuarie creşte probabilitatea pentru precipitaţii mixte şi ninsori, mai importante cantitativ şi pe arii mai extinse între 18 şi 20 ianuarie 2013. 

La munte, La începutul intervalului de prognoză vremea se va încălzi, până la valori nocturne de -2 grade şi maxime diurne pozitive, în medie.

După data de 16 ianuarie va avea loc un proces de răcire, vremea devenind geroasă în cursul nopţilor şi rece ziua, până pe 22…23 ianuarie. În ultimele zile ale prognozei temperaturile vor fi în creştere uşoară.

Probabilitatea pentru precipitaţii este mai mare după data de 15 ianuarie. 

Estimarea evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. 


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button