Scad tarifele pentru apelurile în altă reţea. Vezi la ce valoare vor ajunge

de:
31 aug. 2012
0 Afișari
Scad tarifele pentru apelurile în altă reţea. Vezi la ce valoare vor ajunge

„Ca urmare a reglementărilor ANCOM, începând cu data de 1 septembrie, tarifele maxime de interconectare percepute de operatorii reţelelor mobile de telefonie vor scădea cu 24%, până la nivelul de 3,07 eurocenţi/minut. Aceasta este a doua etapă de reducere a plafoanelor maxime pentru tarifele de interconectare la telefonia mobilă în acest an după cea din martie, când tarifele au fost reduse cu valori cuprinse între 19% şi 30%”, conform oficialilor ANCOM, scrie zf.ro.

Prima etapă de reducere a tarifelor de interconectare din acest an a avut loc la 1 martie, la 4,05 eurocenţi/minut. Operatorii cărora li se aplică această reglementare sunt Cosmote, Orange, Romtelecom, RCS&RDS, Telemobil şi Vodafone.

Tarifele de interconectare, sau de terminare a apelurilor, sunt plătite între operatori pentru convorbirile clienţilor în afara reţelei la care sunt abonaţi sau au cartelă prepaid. Acest preţ se regăseşte în tariful perceput clientului care iniţiază apelul.

Rata de penetrare a serviciilor de telefonie mobilă la sfârşitul anului 2011 era de 123 de cartele SIM active la 100 de locuitori.

Cookies