Sava: La acest moment nu există nicio decizie în instanță de demolare a Cathedral Plaza

de:
07 mart. 2016
1 Afișari
Sava: La acest moment nu există nicio decizie în instanță de demolare a Cathedral Plaza

„La acest moment nu există nicio decizie de instanță de demolare a Cathedral Plaza. În plus, există în instanță o solicitare a proprietarului de a-și autoriza clădirea, lucru care a suspendat orice acțiune în justiție„, a spus Răzvan Sava, într-un dialog cu cititorii Hotnews, întrebat de ce PMB nu respectă deciziile judecătorești definitive privind demolarea Cathedral Plaza, scrie Agerpres.

În martie 2015, Arhiepiscopia Romano-Catolică București a anunțat că a depus la Direcția Națională Anticorupție o plângere penală împotriva primarului general de la acea vreme, Sorin Oprescu, a oamenilor de afaceri Dragoș Bîlteanu și Ioannis Papalekas, dar și a unor angajați ai Primăriei Municipiului București. Aceștia erau acuzați de apartenență la un grup infracțional organizat, iar funcționarii publici și de abuz în serviciu, referitor la refuzul de a pune în executare hotărârea judecătorească de desființare a Cathedral Plaza și de a proceda la demolarea imediată a acesteia și la refacerea parcului public existent anterior.

Municipalitatea a precizat la momentul respectiv că a solicitat proprietarului să demareze procedurile legale pentru desființarea construcției încă din 2011, însă acest act a fost atacat în instanța de contencios administrativ de proprietarul construcției SC Millenium Building Development SRL.

Judecata a fost suspendată până la soluționarea irevocabilă a dosarului având ca obiect solicitarea SC Millenium Building Development SRL de obligare a primarului Capitalei să emită actul administrativ final reprezentat de autorizația de construire pentru intrarea în legalitate a Cathedral Plaza.

Litigiul cu Millennium Building Development a început în aprilie 2006. În 28 iunie 2012, Tribunalul Dâmbovița l-a obligat pe primarul municipiului București, prin sentința nr. 2.520, devenită irevocabilă prin decizia nr. 456 din 23.01.2013 a Curții de Apel Ploiești, „să emită decizia privind desființarea construcției — imobil de birouri Cathedral Plaza, situat în București, str. General Berthelot nr.11 — 15, sector 1 și, respectiv, str. Luterană, nr.15 și 15A, sector 1 — realizată fără autorizație de construire legală, autorizație emisă la solicitarea SC Millennium Building Development SRL București de Primăria sectorului 1 București”.

Cookies