LA MINE-N CARTIER

Sava: Există premisele concrete pentru finalizarea PASAJULUI de la PIAŢA SUDULUI până la 30 iunie

„Comisia Tehnică de Circulație a primit, pe 28.10.2015, o solicitare din partea Primăriei Sectorului 4 pentru analizarea, în regim de urgență, a soluției de deschidere pentru circulația publică auto a străzii Cărăruia, prin instituirea unui sens unic. În data de 30.10.2015, comisia a transmis Primăriei Sectorului 4 acordul de principiu, solicitând, în vederea respectării legii, prezentarea unui plan de circulație și formularea unei soluții viabile pentru circulația din sens opus, astfel încât riveranii străzii Cărăruia să poată avea acces la domiciliu dinspre zona de sud. Până în data de 01.03.2016 Primăria sectorului 4 nu a răspuns solicitărilor comisiei. În data de 01.03.2016, Primăria Sector 4 a transmis o nouă solicitare, schimbând propunerea inițială, prin care dorea instituirea unor sensuri unice pe Calea Piscului, Intrarea Urcușului și Cărăruia”, se arată într-o precizare a primarului general interimar Răzvan Sava, transmisă vineri de PMB.

Comisia Tehnică de Circulație s-a întrunit joi în vederea formulării unui punct de vedere legal și a solicitat clarificarea de către Primăria Sector 4 a situației juridice a tronsonului de alee cuprins între strada Cărăruia nr. 24 și strada Pridvorului, dat fiind faptul că pe acest traseu se află proprietăți private. Totodată, comisia a atras atenția că redeschiderea, doar în zilele de lucru, a aleii ce trece prin parcul Tineretului va crea confuzie conducătorilor auto care folosesc acest traseu la sfârșitul săptămânii, generând riscuri crescute de accidente rutiere, iar reglementarea unor artere cu secțiuni de sens unic și dublu sens va crea riscuri de accidente și va scădea capacitatea de circulație.

CITEŞTE ŞI FOTOGALERIE: Cum arată Pasajul de la Piața Sudului cu patru luni înainte de a fi terminat

„În privința lucrărilor de la pasajul Piața Sudului, reamintim fostului viceprimar al sectorului 4 că lucrările fizice au avansat în doar 3 luni de la 20% la 47%, perioadă în care s-au executat operațiunile constructive cele mai dificile. În acest moment există premisele concrete pentru finalizarea pasajului până la data de 30 iunie. Pentru clarificarea situației urbanistice a zonei, sugerăm Primăriei Sector 4 să inițieze demersurile pentru elaborarea unui plan urbanistic zonal, care să clarifice indubitabil regimul arterelor publice de circulație din perimetrul amintit”, relevă precizările transmise de PMB.

CITEŞTE ŞI  Propunerile Primăriei Sectorului 4 pentru fluidizarea traficului la P-ța Sudului NU AU FOST APROBATE

Sava îi atrage atenția lui Băluță că perioada legală de campanie electorală nu a început oficial. „Datoria unui edil responsabil este de a rezolva problemele comunității, nu de a face declarații demagogice”, a adăugat acesta.

Băluță i-a cerut vineri demisia lui Sava, pe care îl acuză de incapacitate organizatorică, el afirmând că a solicitat PMB aprobarea a două rute ocolitoare pentru fluidizarea traficului în zona Piața Sudului la care nu a primit răspuns.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button