Sava, despre Arena Națională: „Derogările de la lege existau doar în vremea lui Ceauşescu” UPDATE

de:
29 feb. 2016
0 Afișari
Sava, despre Arena Națională:

Atâta timp cât nu este respectată legea și legea nu ne permite să organizăm în siguranță acele evenimente culturale și sportive, eu îmi mențin poziția. Este la vot o lege, ea nu a fost promulgată încă, nu a intrat în vigoare. După ce va intra în vigoare o să o analizăm și o să vedem ce hotărâre luăm la momentul respectiv, dar până atunci, dacă nu avem autorizația de siguranță la incendiu eliberată de ISU, actul care completează documentele solicitate, stadionul rămâne închis„, a subliniat Sava, la ședința CGMB, potrivit Agerpres.

Citeşte şi  ISU: Decizia de oprire a activității la Arena Națională NU a aparținut Inspectoratului

Cât privește situaţia copertinei de la Arena Națională, edilul a precizat că au fost depuse toate documentele și s-au făcut teste pentru a vedea dacă este rezistentă la foc.

Așteptăm să vedem ce rezultate sunt în urma testelor„, a mai spus Răzvan Sava.

Ulterior, Răzvan Sava a reluat, într-o postare pe pagina sa de Facebook, ideea că stadionul Arena Națională nu are autorizație de securitate la incendiu, afirmând că IGSU ”încearcă să arunce pisica”, iar singurii care pot schimba ”normativul” care stabilește dacă tipul de material folosit pentru construirea acoperișului este sigur sau nu este MDRAP.

„Am văzut că în ultima vreme foarte mulți fac presiuni pentru deschiderea stadionului Arena Națională. Vreau să fac câteva precizări. Stadionul nu are autorizație de securitate la incendiu. Conform legii, nu putem organiza evenimente sportive fără această autorizație. Am văzut că cei de la IGSU încearcă să arunce pisica, spunând că se pot organiza evenimente și în aceste condiții, cu asumarea răspunderii de către Primăria Municipiului București. Eu știu că derogările de la lege existau doar în vremea lui Ceaușescu. Nu am auzit ca într-un stat de drept să existe acest concept, adică acolo unde legea prevede ceva, tu să o ignori și să faci excepție„, a scris Sava.

El precizează a cerut IGSU ”în mod expres” să spună dacă sunt îndeplinite condițiile legale pentru a desfășura activități și dacă strângând acoperișul și limitând astfel riscurile sunt îndeplinite condițiile legale.

Nu am primit niciun răspuns scris. Am avut întâlniri cu domnul vicepremier Vasile Dîncu și domnul ministru Petre Tobă.

Înțeleg că un guvern tehnocrat nu își poate asuma răspunderea politică, dar ei pot, conform legii, să își asume rezolvarea problemei stadionului Național Arena. Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice este autoritatea reglementatoare pe acest domeniu. El poate schimba sau nu normativul care stabilește dacă tipul de material folosit pentru construirea acoperișului este sigur sau nu. Au posibilitatea legală să facă acest lucru. În funcție de acest normativ vom știi dacă putem juca cu acoperișul acesta sau dacă va trebui să îl dăm jos și să facem astfel stadionul funcțional”, arată Sava.

În context, edilul îi cere ministrului Dîncu ”să grăbească apariția acestor norme”, reafirmând că nu va încălca legea.

”Vreau ca bucureștenii să înțeleagă că voi respecta legea. Nu o voi încălca chiar dacă și eu mi-aș dori să văd meciuri desfășurându-se în București. Propunerea celor de la IGSU de a juca pe Arena Națională pe propria răspundere nu o pot lua în seamă. O calific ca fiind neprofesionistă și în afara cadrului legal. Legea este lege, iar eu nu pot aplica principiul ‘merge și asa’.

Am văzut cu toții ce a însemnat pentru România acest principiu. Am văzut ce s-a întâmplat în București, când s-a mers pe principiul ‘lasă că merge și asa’. În concluzie, Arena Națională va rămâne închisă până când va avea toate autorizațiile necesare’‘, a  conchis Sava.

Cookies