Saul Williams live la Bucureşti, pe 10 decembrie

de:
14 nov. 2011
0 Afișari
Saul Williams live la Bucureşti, pe 10 decembrie


Saul Williams este poet, scriitor şi musician american din Albany, New York. Saul şi-a creat un stil muzical unic prin îmbinarea dintre poezie şi hip-hop alternative; este licenţiat în filosofie şi actorie, iar din 1995 devine cunoscut ca un open mic poet, câştigînd numeroase premii de slam poetry. Filmul independent Slam, la care Williams a fost şi scenograf şi actor i-a adus Marele Premiu al Juriului la festivalul de film de la Sundance şi Camera D’or la Cannes, premii care l-au consacrat internaţional.

A avut colaborări cu artişti precum Nas, The Fugees, Christian Alvarez, Blackalicious, Erykah Badu, KRS-One, Zack De La Rocha, De La Soul, DJ Krust, dar şi poeti precum Allen Ginsberg şi Sonia Sanchez. După lansarea LP-ului Amethyst Rock Star a avut numeroase show-uri în turneul european al Nine Inch Nails în vara lui 2005, dar şi cu The Mars Volta. Trent Reznor a produs următorul album Saul Williams, The Inevitable Rise and Liberation of NiggyTardust!.

Ca scriitor, Saul Williams este publicat în The New York Times, Esquire, Bomb Magazine şi African Voices. A publicat patru colecţii de poezie. Are turnee în universităţi şi colegii din toata lumea cu show-uri în care îmbină muzică şi lecturile.

Explain My Heart, este primul single de pe noul album Volcanic Sunlight, care a fost prezentat pentru prima oara pe 26 ianuarie 2011.

Întrebat care este rolul poeziei în viaţa lui, Saul Williams spune: “[poezia] este fereastra prin care intră aer, posibilităţi de a explora ceea ce simţim, ce gândim, cu spaţiul de care avem nevoie pentru a vedea mai mult decât ceea ce ştim deja. Dacă nu m-aş deschide posibilităţilor necunoscutului aş fi pierdut.”

Detaliile despre evenimentul care va avea loc pe 10 decembrie vor veni în perioada următoare, anunţă organizatorii.

Facebook event

http://www.saulwilliams.com/

http://www.youtube.com/watch?v=0_vUmvAXaWc

http://www.youtube.com/watch?v=eoAOX3oy6tA

Cookies