Sateliții lui Elon Musk, vizibili din București noaptea trecută. Aceștia au traversat cerul de la Nord-Vest către Est

24 iul. 2022
2657 Afișari
Sateliții lui Elon Musk, vizibili din București noaptea trecută. Aceștia au traversat cerul de la Nord-Vest către Est
Sateliții lui Elon Musk, vizibili din București noaptea trecută. Aceștia au traversat cerul de la Nord-Vest către Est | Sursă foto: Facebook-Pink Magic Beauty

Sateliții Starlink ce au fost lansați de compania lui Elon Musk, SpaceX, au fost vizibili noaptea trecută pe cerul Bucureștiului. Cum cerul a fost senin noaptea trecută, locuitorii orașului i-au putut observa cu ochiul liber.

Sateliții lui Elon Musk, vizibili pe cerul Bucureștiului

Coloana de 60 de mici sateliți, ce sunt aliniați unul după altul, a fost vizibilă cu ochiul liber noaptea trecută în București. Aceștia au traversat cerul Capitalei, din direcția Nord-Vest către Est, conform Digi24, începând cu ora 22:02.

Inginerul de la Google, James Darpinian, a dezvoltat o platformă ce urmărește sateliții lansați de compania SpaceX a lui Elon Musk.

Compania, care a fost fondată de către Elon Musk, a cerut licențe pentru a putea trimite în spațiu 42.000 de sateliți. Numărul acesta este unul ipotetic la momentul actual. Scopul pentru care aceștia sunt trimiși în spațiu este de a forma o rețea care să asigure accesul la internet pe Pământ.

SpaceX: mai mulți sateliți decât orice alt operator de pe Pământ

Serviciul de internet al companiei SpaceX a devenit operațional, pentru Canada și nordul Statelor Unite, în anul 2020. Pentru a putea acoperi restul lumii, compania anunțata atunci că este nevoie să facă alte 22 de lansări de sateliți.

În cazul în care constelația se va materializa, compania SpaceX va avea ei mai mulți sateliți dintre toți operatorii de pe Pământ, fie ei civili sau militari.

Sateliții Starlink au o greutate de circa 200 de kilograme și sunt fabricați, lansați și operați de compania SpaceX. Aceștia sunt echipați cu panouri solare. După lansare, ei vor urca ușor, timp de patru luni, pentru a ajunge la orbita lor operațională care se află la 550 de kilometri altitudine.

Cookies