ȘTIRI

Sataniștii din România au site și forum cu peste 14.000 de membri. Care sunt principiile lor

Forumul forum.bisericasatanista.org are 14360 de utilizatori, o postare are, în medie, 1866 de vizualizări, iar pe site un articol ajunge să aibă chiar și 40.000 de vizualizări. Zilnic, se publică, în medie, 6 mesaje și sunt de aproape 5 ori mai mulți bărbați decât femei pe forum. 

Forumul are 29 de secțiuni. Una dintre ele este Satanistul. Descrierea secțiunii este: „Acest forum este unul restricționat. Numai Sataniștii (Moderni, LaVey-eni, Tradiționali) pot vizualiza acest Forum. Daca ești Satanist și vrei acces, înscrie-te în grupul de utilizatori: „Demoni”. Deviza celor care se înregistrează trebuie să fie: „Smile! Satan loves you!”.

Membrii au nume sugestive, cum ar fi: sângesatanic07, Sfântul Duh, contraaripi, dellmoniko, vlad_dracul  etc. La secțiunea  „cerere și ofertă”, sataniștii sunt invitați să scrie ce-și doresc să vadă pe site, având de ales dintre  „demoni, satanism, muzică, filme (întunecate)”.

Utilizatorii au și o secțiune cu întrebări și răspunsuri, în care schimbă păreri și-și clarifică dileme. „Cum pot face să ader la satanism și care sunt pașii pe care trebuie să-i urmez?”, se întreabă un novice. I s-a răspuns că sataniștii se nasc, nu se creează, așa că poate să fie satanist doar dacă simte că este satanist. 

„V-ați vinde sufletul Diavolului?”, este una dintre întrebări, urmată și un sondaj la care 60% dintre respondenți au spus „Da”. Un satanist „romantic” răspunde că și-ar vinde sufletul pentru o fată de care este îndrăgostit, dându-i numele, numărul de telefon și poza.

Membrii de pe forum susțin că „Satanismul este adevărata religie originală creștină” și că „Satanismul este o religie elitistă. Noi suntem superiori și nu ne coborâm la nivelul celorlalți, ci ne batem joc de ei”.

Una dintre devizele sataniștilor este „Nu trebuie să iubești pe nimeni atât de mult încât să nu-l vezi că moare”.

O caracteristică a discuțiilor pe care cei care se numesc sataniști le poartă este că acestea întotdeauna duc la polemici, ei având păreri diferite aproape mereu și cu greu găsește doi membri care să se pună de acord asupra aceluiași subiect.

Dacă un satanist vrea să jignească pe cineva, îi spune „Ești cumva creștin?”, „creștinule”, dovedind că pentru ei a fi creștin este defectul suprem. „Deci tu definești „păcatul” precum slăbiciuni gen prejudecăți, remușcări, regrete în modul creștinilor… și vrei să spui ca esti satanistă și nu creștină? Ia caută o definiție mai bună, oaio creștineasco ce te ești”, acesta este un exemplu de  ceartă între două  sataniste.

Unii dintre membrii își împărtășesc suferințele existențiale pe forum, cerând disperați ajutor: „Viața mea e ură, furie, dușmănie, violență, nu am cu cine să împărtășesc aceste lucruri. Am nevoie de voi”. Alții povestesc legende despre Satan, pe care jură că îl văd noaptea, atât ei, cât și prieteni de-ai lor, „ca pe un om negru care a vorbit o singură dată spunându-mi că vrea să intre în mine”.

O utilizatoare asigură că are puteri magice și cere sfaturi despre cum ar putea să și le dezvolte. „Mama mi-a spus acum ceva vreme că am moștenit niște „puteri” ca să le zic așa. Tot ea mi-a zis că acestea se moștenesc timp de 7 generații și că ea le-a primit de la bunica ei. Mi-a mai zis ea că nu imi poate explica mai bine puterile pe care atât eu le am cât si ea și ca ar trebui să caut pe cineva care să fie informat în domeniu și să îmi explice și mie tot ceea ce pot face și cum să cultiv aceste „puteri”. De mică îi povesteam mamei că aud niște voci ciudate care îmi spun ceva, dar nu știu exact ce pentru ca deși înteleg cuvintele nu le pot reproduce. Apoi când eram mica aveam o oarecare teamă de întuneric, ceva de acolo ma speria și știu că vedeam anumite forme sau umbre să le numesc așa”. Un satanism îi întreabă pe confrații săi dacă există vampiri și fantome.

 Unii membri au povestit cum au devenit sataniști și de ce au ales acest drum. Majoritatea sataniștilor de pe forum spun că au fost creștini, ba chiar provin din familii de preoți, dar au simțit că trebuie să aleagă o cale opusă.

„Am fost botezată creștină, ai mei au încercat să mă crească și să mă facă să cred în Dumnezeu… pur și simplu simțeam că nu sunt pe aceeași pagină cu ei, le puneam mereu întrebări despre dumnezeu și diavol,  rai și iad, iar răspunsurile lor mi se păreau ilogice. Aveam discuții lungi cu prietenele mele pe aceste subiecte până într-o zi în care cineva mi-a spus de LaVey. Făcusem rost de cărțile lui și mă apucasem să le citesc. După ce am citit Biblia Satanică, mai bine spus în timp ce o citeam, am realizat că sunt o satanistă și că am fost mereu. Ceea ce spune Biblia Satanică mi se pare perfect logic, perfect modern, ceea ce eu deja stiam prin propria mea meditație și analizare a societății în care trăim și a persoanei moderne, persoanei puternice și respectate de către ceilalți..Un om se naște satanist… nu devine. Dacă un individ se lasă manipulat și influențat de alții înseamnă că este un om slab și nu are ce cauta printre sataniștii laveyeni”.

„Eu ce-aș putea să zic… mă trag dintr-o linie lungă de preoți. Bunicul meu a fost preot, bunica preoteasa și în prezent este la o mănăstire. 
Străbunicul a fost preot și tot așa cam vreo patru generații înapoi… eu sunt oaia neagră a familiei, am fost singura care a zis „nu” și m-am împotrivit acestei tradiții.
Până să ajung să adopt satanismul, m-am „plimbat” printre multe alte religi. Catolicism, penticostal, budism, taoism, musulman și lista continuă. 
Dar într-un final am ales satanismul. Nu datorită numelui (la inceput recunosc, a fost un fel de pedeapsa pentru ai mei, incercati sa va inchipuiti uimirea familiei mele când am ales „vrășmasul” în locul „iubirii” lui Dumnezeu”

Sataniștii speră în crearea unei școli sataniste în România și chiar dau idei de materii pe care și-ar dori să le studieze acolo, cum ar fi: „biologie rasială, istoria satanismului și ocultismului, necrologie – biologia morților, alchimie satanică, arte marțiale sataniste”.

Cei de la bisericasatanista.org împart adepții acestei „religii” în patru categorii principale:

Satanismul Modern se poate numi o religie ateistă din punct de vedere al credinței într-o divinitate supranaturală. Aceștia neagă atât existența lui Dumnezeu și a Satanei. Singurii zei în care cred sunt ei înșiși, se venerează și nu consideră că nicio forță superioară lor. 

Satanismul LaVeyan a apărut în 1966, odată cu fondarea Bisericii lui Satan. Anton Szandor LaVey, întemeietorul bisericii, a încurajat “gândirea numai pentru tine“. Anton Szandor LaVey a scris 5 cărți, cea mai cunoscută fiind Biblia Satanistă.

Satanismul Traditional. Aceștia sunt sataniștii care văd în cuvântul Satana o deitate pe care o consideră un prieten, un aliat, stăpân; depinde de ideile Satanistului respectiv. Satanismul tradițional se bazează în general pe adepți, inițiați.  De obicei, sataniștii tradiționali fac parte din grupări sataniste unde că se pregatesc pentru a trece diferite etape, crezând că ultima etapa este să se întoarcă înapoi în lume și să învețe noi îndeletniciri pe care să le pună în practică. 

Satanismul Rebel: sunt teribiliștii care, din cauza credinței în Satan, se implică în diferite acțiuni ilegale și practică ritualuri grotești: profanează morminte, sacrifică animale, se droghează etc.

Adepții Bisericii Sataniste consideră că a fi satanist nu înseamnă o alegere, ci un fel de a fi: ”Nu esti satanist pentru ca vrei, esti satanist pentru ca esti!„, susțin ei.

Sataniștii cred în magia neagră și blesteme. Legat de practicare magiei, sataniștii spus că este „opțională, fiecare decide pentru sine dacă și ce tip de magie va utiliza”. Singurul îndemn legat de magie este „daca merge pentru tine, utilizeaz-o”.

Despre asocierea rock-satanism, aceștia spus că este des întâlnită, dar nu mereu relevantă. Totuși, aceștia spun „Nu se poate nega ca mulți satanisti ascultă acest gen de muzică, nici faptul că mulți rockeri nu sunt creștini convinși”.

Care sunt cele nouă „Afirmații sataniste”, preluate și traduse din Biblia Satanistă:

1. Satana reprezintă indulgență, în loc de abstinență! 

2. Satana reprezintă existența vitală, în loc de promisiuni spirituale irealiste!

3. Satana reprezintă inteligență pură, în loc de ipocrizia în care oamenii se complac!

4. Satana reprezintă bunătate pentru cei ce merită, în loc de dragoste irosita pe ingrați!

5. Satana reprezintă răzbunare în loc de întoarcerea celuilalt obraz!

6. Satana reprezintă responsabilitate pentru responsabili în loc de îngrijorare pt vampiri psihici!

7. Satana reprezintă omul ca un animal printre animale; uneori mai bun, alteori mai rău decât cele ce merg pe patru picioare, și care datorită <> a devenit cel mai vicios dintre ele.

8. Satana reprezintă toate așa-zisele păcate, pentru că ele duc la mulțumirea fizică mentală sau emoțională!

9. Satana reprezintă cel mai bun prieten al Bisericii, pentru că a ținut-o în afaceri în tot acest timp!

Păcatele Sataniste sunt:

1. Prostia

2. Infatuarea

3. Sataniștii trebuie să lupte pentru dictonul : “Fă celorlalți ceea ce îți fac și ei ție“. 

4. Autoamagirea

5. Conformismul: 
” Este bine să te conformezi dorint’elor altuia, dacă în final vei beneficia tu. Cheia este să-ți alegi cu înțelepciune Stăpânul, decât să te lași înrobit de născocirile majorității”, spun aceștia.

6. Lipsa de perspectivă

7. Uitarea trecutului Ortodoxiei 

8. Orgoliul Neproductiv

9. Lipsa de estetică

Despre motivele pentru care cineva ar adera la satanism, aceștia spun: că majoritatea îl aleg pentru că „Satanismul reprezintă partea întunecată”.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button