Șase puncte de informare pentru bucureșteni și pentru cetățenii străini vor fi deschise în Capitală

de:
07 iun. 2015
2 Afișari
Șase puncte de informare pentru bucureșteni și pentru cetățenii străini vor fi deschise în Capitală

Primăria Capitalei va deschide în acest an cinci puncte de informare și documentare a cetățenilor în sectoarele 1,2,3,4 și 5, după ce la sfârșitul anului trecut a fost deschis un astfel de centru în Sectorul 6, pe Bd. 1 Mai.

„Punctul de Informare și Documentare pentru Relații cu Cetățenii Municipiului București are rolul să faciliteze accesul la documente de interes public și la descărcarea în format electronic a unor date, informații, documente tipizate în scopul eficientizării serviciilor și micșorării timpilor de răspuns la solicitări, precum și înregistrarea în aplicaţia informatică Managementul Relaţiilor cu Cetăţenii (CRM)”, au precizat pentru B365.ro, reprezentanții Primăriei Capitalei. 

Tot în acest an, Primăria Capitalei va deschide și un Centrul de Informare și Consiliere pentru Cetățenii Rezidenți Străini în centrul istoric al orașului. 

Municipalitatea a identificat deja spații pentru înființarea centrului pentru cetățeni străini și a noilor puncte de informare, însă acestea necesită lucrări de renovare și reparații generale. În bugetul pentru 2015, s-au alocat pentru aceste lucrări 560.000 lei (aprox. 125.000 euro).

„Punctele de Informare și Documentare pentru Relații cu Cetățenii Municipiului București, precum și Centrul de Informare și Consiliere pentru Cetățenii Rezidenți Străini din Centrul Istoric, vor fi dotate cu camere video de supraveghere și sisteme de alarmă antiefracție. Pentru minimizarea costurilor Municipiului București, sistemul de monitorizare al spațiilor va fi administrat de către Poliția Locală a Municipiului București”, au explicat reprezentanții Primăriei Capitalei. 

Pentru sistemul de monitorizare a punctelor de informare au fost alocați în acest an 168.000 lei (37.000 euro).

Cookies