Șase parcuri importante din București au terenuri noi de sport. Nicușor Dan: Până la finalul acestei săptămâni vor fi funcționale

11 sept. 2023
931 Afișari
Șase parcuri importante din București au terenuri noi de sport. Nicușor Dan: Până la finalul acestei săptămâni vor fi funcționale
Șase parcuri importante din București au terenuri noi de sport. Nicușor Dan: Până la finalul acestei săptămâni vor fi funcționale. Sursa foto: Facebook/ Nicușor Dan

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a transmis că mai multe parcuri din Capitală au, începând de acum, terenuri noi de sport.

6 parcuri din București au acum echipamente moderne

Nicușor Dan anunțat pe pagina sa de Facebook că Parcurile Circului, Băneasa, Izvor, Carol I, Tineretului și Regele Mihai I (Herăstrău) au de acum terenuri de sport noi, cu echipamente moderne.

La toate cele 10 terenuri de baschet și fotbal au fost reparate sau schimbate structurile metalice, au fost înlocuite coșurile de baschet și a fost schimbată suprafața antiderapantă (tartanul).

Teren de baschet
Teren de baschet. Sursa foto: Facebook/ Nicușor Dan

Primarul a mai transmis că la o parte din terenuri, Administrația Lacuri, Pacuri și Agrement București (ALPAB) încă lucrează la marcarea suprafeței de joc.

Până la finalul săptămânii acesteia, terenurile vor fi funcționale, promite edilul:

La o parte dintre terenuri, ALPAB mai lucrează la marcarea suprafaței de joc, iar până la finalul săptămanii toate terenurile vor fi funcționale.”

Teren de baschet renovat
Teren de baschet renovat. Sursa foto: Facebook/ Nicușor Dan

În Parcul Herăstrău va fi amenajată o zonă tip Freerun și Parkour

Primarul Nicușor Dan a transmis luna trecută că în Parcul Regele Mihai I (Herăstrău), va fi amenajată o zonă tip Freerun și Parkour pentru copii și adolescenți.

Proiectul a fost aprobat într-o ședință a Consiliului General al Municipiului București.

Potrivit spuselor edilului, ansamblul va avea o suprafață de 500 de metri pătrați și va fi dotat modern. Astfel, tinerii pasionați de aceste sporturi vor putea executa sărituri, treceri pe sub obstacole și alte exerciții de echilibru, în siguranță.

Nicușor Dan speră că noua zonă va atrage cât mai mulți tineri și îi va motiva să facă mișcare și să petreacă mai mult timp în aer liber:
Crearea unui astfel de spațiu este binevenită, pentru că va atrage copiii către mișcare în aer liber, în detrimentul activităților sedentare.”
Primarul nu a anunțat și data de finalizare a acestui proiect.

Te-ar putea interesa și:

Cookies