Şase parcări de tip park&ride vor fi construite la intrarea în Bucureşti

de:
10 nov. 2016
0 Afișari
Şase parcări de tip park&ride vor fi construite la intrarea în Bucureşti

„Vom vota în foarte scurt timp PMUD (Plaul de Mobilitate Urbană Durabilă), care implică şi şase parcări de tip park&ride, care vor fi construite la intrările în Capitală, astfel încât cei care tranzitează oraşul să aibă posibilitatea să îşi lase maşina personală la intrarea în Bucureşti, iar de acolo să aibă mijloace de transport în comun care să vină la intervale foarte scurte de timp„, a explicat Gabriela Firea, care ocupă prima poziţie în clasamentul „Top 50 Femei de succes” realizat de Capital.

Bucureştiul dispune de un sistem de management al traficului ultraperformant, cu senzori și tehnologii care permit intervenția live asupra traficului în orice moment, inclusiv prioritizarea transportului public. Cu toate acestea, doar 60% dintre intersecțiile semaforizate au fost incluse in sistem și doar 300 de vehicule RATB au fost dotate cu senzori pentru prioritizarea lor în trafic. Mai mult, Primăria Capitalei nu are personal calificat pentru administrarea acestui sistem. Detalii, aici.

De asemenea, primarul general a subliniat importanţa finalizării centurii Capitalei şi a asigurării unui transport în comun „civilizat”. Primăria Capitalei intenţionează să cumpere 500 de autobuze noi, 30% din acestea fiind electrice şi urmând să beneficieze de o bandă unică.

În ceea ce priveşte proiectul de integrare a sistemului de semaforizare inteligent, Gabriela Firea a declarat că intenţionează să organizeze licitaţii pentru extinderea sistemului. „Din peste 450 de intersecţii semaforizate din Bucureşti, doar 150 sunt în acest sistem integrat supravegheat inteligent. Intenţionăm în perioada următoare să organizăm licitaţii pentru extinderea acestui sistem care ar fluidiza foarte mult traficul în capitală”, a adăugat aceasta conform Mediafax.

Cookies