ARHIVA B365

Șase motociclete SMURD intervin în București pentru acordarea rapidă a primului ajutor GALERIE FOTO

„Începând cu data de 01.03.2016, în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București-Ilfov sunt operaționalizate alte patru motociclete de intervenție urbană SMURD. Proiectul reprezintă concretizarea unei inițiative mai vechi, la nivelul Capitalei fiind operaționale două motociclete SMURD începând cu anul 2011.”, a anunțat marți Inspectoratul.

Motocicletele vor fi utilizate ca primă intervenție medicală în Municipiul București și se vor amplasa în puncte temporare de dislocare, acolo unde există un trafic intens sau în zonele cu acces limitat: zona Magazin Unirea, zona Cora Lujerului, zona Piața Victoriei, zona Pasaj Băneasa, zona Magazin Obor, zona Dristor, adaugă sursa citată.

„Acest fapt va conduce la micșorarea timpului de răspuns și asigurarea primului ajutor calificat victimelor, până în momentul în care, în sprijin, ajunge o ambulanță cu capacitate de transport.”, explică ISU București-Ilfov.

Motocicletele de intervenţie urbană SMURD vor fi alocate pentru evenimentele produse în locuri publice – pe stradă, în pieţe publice, staţii RATB, dar și pentru accidente rutiere sau persoane căzute pe stradă.

Acestea vor interveni pe principiul „binomului” – astfel vor fi alertate şi se vor deplasa la intervenţie două motociclete de intervenţie urbană SMURD, cele mai apropiate de locul evenimentului. Imediat după alertarea echipajelor moto SMURD, se vor aloca, în sprijin, un echipaj de prim ajutor cu capacitate de transport sau alte tipuri de echipaje, în funcţie de necesităţile de la locul intervenţiei, adaugă reprezentanții ISU.

În luna octombrie 2015, SMURD a primit din partea retailer-ului Lidl o donaţie de 5 motociclete de intervenție urbană, în valoare de 150.000 euro.  De asemenea, au fost achiziționate și 23 de echipamente speciale de protecție pentru personalul care va utiliza motocicletele în acțiuni de intervenție.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button