Șase localități din jurul Bucureștiului, inclusiv Otopeni și Popeşti-Leordeni, rămân în carantină

01 ian. 2021
343 Afișari
Șase localități din jurul Bucureștiului, inclusiv Otopeni și Popeşti-Leordeni, rămân în carantină

Mai multe localități din jurul București vor rămâne în carantină pentru încă șapte zile potrivit unui anunț făcut vineri, 1 ianuarie.

Șase localități din preajma Bucureștiului rămân în carantină încă 7 zile Foto: Inquam Photos/Virgil Simionescu
Orașele Otopeni și Popeşti-Leordeni și comunele Corbeanca și Dobroești din județul Ilfov rămân în carantină încă șapte zile. Cele patru localități au intrat în carantină zonală din data de 20 noiembrie, dar situația epidemiologică este insuficient îmbunătățită, astfel că s-a luat măsura prelungirii carantinei cu încă șapte zile.

Ce localități sunt vizate de măsuri

Astfel, carantina se prelungește în Corbeanca, Dobroeşti, Otopeni şi Popeşti-Leordeni începând din data de 2 ianuarie, ora 22:00, a anunțat vineri Prefectura Județului Ilfov. Măsura vizează și satele aparţinătoare (Ostratu, Petreşti, Tamaşi, Corbeanca, Fundeni, Dobroești, Popeşti-Leordeni).

Tot vineri, măsura de carantinare zonală a fost prelungită pentru o perioadă de 7 zile și în oraşul Bragadiru şi în comuna Chiajna, începând cu data de 1 ianuarie de la ora 22:00.

Prelungirea măsurii de carantinare zonală pentru cele șase localităţi ilfovene a fost propusă ca urmare a analizelor de risc zonă focar întocmite de către Direcţia de Sănătate Publică Ilfov şi a avizelor emise de către Institutul Naţional de Sănătate Publică, precizează Prefectura.

Modelul de adeverință de la angajator și de declarație pe proprie răspundere pot fi găsite aici.

Cookies