BAZAR

Şase cercetători români, daţi afară, după un control al Curţii de Conturi, fiindcă munceau prea mult

Cei şase cercetători, Armand Goşu, Florin Diaconu, Andrei Siperco, Alin Ciupală, Ovidiu Bozgan şi Bogdan Antoniu, au fost concediaţi pe motiv că depăşesc numărul legal de ore prevăzut în Codul Muncii, informează TVR.

Raportul Curţii de Conturi spune că cercetătorii aveau contract cu Institutul Diplomatic Român şi cu o altă instituţie – Universitatea din Bucureşti -, iar însumarea acestor contracte depăşea durata maximă a orelor de muncă admise de legislaţie.

Potrivit lui Alin Ciupală, unul dintre cercetătorii concediaţi, mai sunt colegi care au contracte cu alte instituţii. Însă doar cei şase au fost sancţionaţi.

Dan Petre, directorul Institutului Diplomatic Român, a declarat pentru România Liberă că nu a fost la mijloc niciun fel de disensiune: „Le-am cerut să opteze, să mai renunţe la ore, să facă în aşa fel încât să intre în legalitate. Însumarea acestor contracte depăşea durata orelor de muncă admise. Ei au refuzat orice negociere. Ei reproşează că nu am atacat raportul Curţii de Conturi. Dar ataci un raport atunci când crezi că instituţia a încălcat legea. Or, eu nu cred că este cazul aici. Este o chestiune de legislaţia muncii, nimic altceva”, a explicat acesta.

Cercetătorii au atacat decizia în instanţă.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button