Şase candidaturi la Preşedinţie, acceptate de BEC, două candidaturi RESPINSE

de:
23 sept. 2019
0 Afișari
Şase candidaturi la Preşedinţie, acceptate de BEC, două candidaturi RESPINSE

Deciziile BEC pot fi contestate, iar până în 26 septembrie sunt soluţionate contestaţiile. În 27 septembrie, candidaturile rămân definitive.

– Candidatul PSD Viorica Dăncilă şi-a înregistrat joi candidatura la BEC, declarându-se convinsă că românii îşi doresc un preşedinte care să iubească România şi care să-i iubească. Ea a prezentat peste un milion de semnături. „Aş fi primul preşedinte care a deţinut şi funcţia de premier”, a ţinut ea să precizeze.

– Şi candidatul Partidului Mişcarea Populară (PMP), Theodor Paleologu, şi-a înregistrat, joi, candidatura la Biroul Electoral Central şi a afirmat că este o „responsabilitate enormă” faţă de sutele de mii de români pe care-i va reprezenta în această cursă electorală.

„România are nevoie la Preşedinţia sa de un tânăr care a participat la evenimentele din ’89 şi de un om care s-a format în libertate”, a afirmat Paleologu, numind candidatura sa „o candidatură mărturie”.

– Candidatul PNL, Klaus Iohannis, şi-a depus, vineri, la Biroul Electoral Central candidatura pentru un nou mandat la Cotroceni. După înregistrarea candidaturii, preşedintele a lansat un atac dur la adresa PSD, despre care a afirmat că a produs o imensă pagubă şi susţinând că a reuşit să prevină foarte multe dintre stricăciunile planificate de social-democraţi. Detalii, pe news.ro. 

Cookies