ARHIVA B365

Şase actuali şi foşti angajaţi ai Direcţiei de Taxe din Primăria Craiova, arestaţi preventiv

Magistraţii Judecătoriei Craiova au emis mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele a cinci angajaţi de la Direcţia de Taxe şi Impozite din Primăria Craiova şi a unui fost angajat al serviciului, arată Mediafax.

Astfel, este vorba despre angajaţii Vasilica Iuliana Bumbac, Georgeta Mitroi, Claudia Bogoi de la Serviciul de Recuperare Debite şi Executare Silită Persoane Fizice, Elena Munteanu de la Compartimentul Recuperare creanţe fiscale şi Octavian Cojocaru de la Serviciul Constatare şi Impunere Persoane Fizice, dar şi de Lucica Păsărică, fostă salariată a serviciului.

Alte patru persoane, trei foste angajate ale direcţiei şi o salariată de la Serviciul de Recuperare Debite şi Executare Silită Persoane Fizice, reţinute în acest caz, au fost arestate la domiciliu.

Judecătorii au mai decis ca alte patru persoane, de asemenea reţinute în acest dosar, să fie cercetate în libertate.

În urma percheziţiilor făcute, joi, la 24 de adrese din Craiova, respectiv la locuinţele unor actuali şi foşti angajaţi ai Direcţiei de Impozite şi Taxe din Primăria Craiova suspectaţi de fraude informatice, fals intelectual, înşelăciune şi abuz în serviciu, 25 de persoane au fost duse la audieri la Parchetul Judecătoriei Craiova.

În urma audierilor, procurorii au emis ordonanţe de reţinere pe numele a 14 persoane – zece actuali şi patru foşti angajaţi ai Direcţiei Taxe şi Impozite -, care ulterior au fost prezentate Judecătoriei Craiova cu propunerea de arestare preventivă.

Anchetatorii au stabilit că în perioada 2007-2014 cele 14 persoane au şters din evidenţa fiscală informatizată mai multe debite din amenzi, în baza unor sentinţe civile fictive şi a unor chitanţe nereale.

De asemenea, funcţionarii sunt suspectaţi că au acordat nejustificat facilităţi fiscale unor persoane care nu aveau dreptul şi care nu se încadrau în prevederile legale ori au anulat mai multe chitanţe prin care au fost încasate taxe judiciare de timbru, pentru a obţine beneficii materiale.

Prejudicial adus bugetului local este de aproximativ 650.000 de lei.prejudiciu, 


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button