„Șarpe de metal” în loc de șine de tramvai în București. Iese la plimbare din calea de rulare de pe Bulevardul Ferdinand și „atacă” mașini

11 apr. 2023
6158 Afișari
„Șarpe de metal” în loc de șine de tramvai în București. Iese la plimbare din calea de rulare de pe Bulevardul Ferdinand și „atacă” mașini
„Șarpe de metal” în loc de șine de tramvai în București. Iese la plimbare din calea de rulare de pe Bulevardul Ferdinand și „atacă” mașini | Sursă foto: Facebook-Reclamatii STB (fostul RATB) Bucuresti

Primăria Capitalei a anunțat că șinele de tramvai din București urmează să intre într-un amplu proces de modernizare și de reparare, însă până când aceste lucrări vor fi începute, locuitorii orașului sunt nevoiți să fie atenți la obstacolele pe care le-ar putea întâlni pe drumurile publice.

Pe anumite porțiuni de drum șinele de tramvai reprezintă un adevărat pericol atât pentru circulația tramvaielor, care pot deraia, cât și pentru șoferii din București, care își pot distruge mașinile.

Șinele de tramvai din București, un pericol pentru locuitorii orașului

Nu este prima dată când bucureștenii atrag atenția asupra șinelor de tramvai rupte sau sărite de la locul lor. De data aceasta, un bărbat a publicat pe grupul de Facebook „Reclamații STB (Fostul RATB) București” o fotografie în care se vede pericolul pe care în reprezintă o cale de reluarea a tramvaielor de pe Bulevardul Ferdinand I.

La o primă vedere ai putea crede că pe stradă se află un șarpe, însă la o examinare mai atentă se observă cum o bucată de metal din șină stă ridicată. Iată mesajul și imaginile transmise de bucureștean:

Bombă setebeu’ ăsta. Linia 14, Bulevardul Ferdinand I, la rondoul Horei.

Linia de tramvai de pe Bulevardul Ferdinand
Linia de tramvai de pe Bulevardul Ferdinand I Sursă foto: Facebook-Reclamații STB (fostul RATB) București

Un șofer a „pescuit” o bucată de șina în trecut

Aceste bucăți de metal desprinse sunt un pericole pentru șoferi. Acestea pot strica mașinile oamenilor foarte ușor. În data de 21 martie 2023, un șofer din Capitală a „pescuit” o bucată de șină de tramvai de pe strada Barbu Văcărescu.

Fâșia de metal s-a în podeaua mașinii, iar vehiculul a fost stricat:

Asta am pescuit astăzi pe linia de tramvai de pe Barbu Văcărescu. Am crezut că se rupe mașină până am oprit. Dar numai așa căpătat experiență pe drumurile patriei, declara șoferul la acel moment.

Primăria Capitalei sorește să reabilitate 50 de km de cale de rulare a tramvaielor din București.

La acest moment, sunt evaluate ofertele ce au fost depuse pentru 11 loturi din total de 15, după cum anunța cu puțin timp în urmă Nicușor Dan.

În ceea ce privește restul de 4 loturi, PMB a lansat o nouă licitație, deoarece în cadrul primei licitații nu au existat oferte depuse pentru acestea.

Îți recomandăm să citești și:

Cookies