Sărmanul Codiță, cățelul care rătăcește speriat prin București, pe la Piața Reșița. Poartă la zgardă poza unei fetițe

30 apr. 2024
41124 afișări
Sărmanul Codiță, cățelul care rătăcește speriat prin București, pe la Piața Reșița. Poartă la zgardă poza unei fetițe
Sărmanul Codiță, cățelul care rătăcește speriat prin București, pe la Piața Reșița. Poartă la zgardă poza unei fetițe | Sursa foto: Câini pierduți București/Facebook

Bietul Codiță este cățelul pe care mai mulți bucureșteni îl tot văd, de câteva zile, rătăcind pe aceleași câteva străzi din Sectorul 4, pe undeva prin apropiere de Piața Reșița.

Codiță, cățelul pierdut care poartă la zgardă o poză cu o fetiță

O bucureșteancă din comunitatea Câini Pierduți – București a reușit, destul de greu, să îi facă lui Codiță vreo două fotografii, i-a spus povestea în grup și a făcut apel la ajutorul celorlalți membri, în încercarea de a găsi stăpânii acestui cățel speriat și sperios.

Câine cu zgarda la gât. Are număr de telefon, dar nu stă să pui mâna pe el. De câteva zile, este în Sectorul 4, aproape de piața Reșița. Se plimba între doua străzi. Zicea un domn că are la zgarda și o poza cu o fetita. Haideți sa distribuim, poate îi găsim stăpânii.

Sărmanul Codiță, cățelul care rătăcește speriat prin București, pe la Piața Reșița. Poartă la zgardă poza unei fetițe
Sursa foto: Câini pierduți – București/Facebook

Codiță, cățelul pierdut, și alții ca el prin București

Ca și Codiță, cățelul pierdut cu poza cu o fetiță la gât, mulți alți blănoși se rătăcesc prin București, orașul în care iubitorii de animale se organizează în fel și chip ca să ajute blănoșii să ajungă pe la casele lor.

🐕Câini Pierduți București🐕 și 🐶Animale Pierdute/Găsite/București/Ilfov/România🐶 sunt două astfel de exemple de comunități online grozave.

Iar dacă tu zărești pe undeva prin București un câine care-ți pare rătăcit, iată câteva sfaturi utile:

  • Fii precaut

Un câine poate fi tare imprevizibil, mai cu seamă că n-ai nici cea mai mică idee despre el Nu știi prin ce a trecut, cum reacționează la străini și nici dacă este bolnav sau rănit. Nu te apropia de blănos, fii calm și relaxat. Dacă ești de felul tău pe peroană temătoare, nu mai bine păstrezi distanța

  • Prinde câinele

Dacă ai ajuns la concluzia că ai în față un cățel prietenos și deschis poți să te apropii ușor de el, dar dintr-o parte și, dacă poți, prinde-l. Sigur, ar ajuta enorm să ai o lesă la îndemână

  • Caută-i familia prin zonă

De cele mai multe ori, cățeii se pierd undeva în preajma casei. Poate sunt riverani care-l știu că l-au văzut la plimbare cu stăpânul/stăpâna.

  • Încearcă să-l identifici

Mulți câini din București sunt microcipați, iar microcipul conține informații despre stăpân. Orice veterinar  poate identifica numărul câinelui cu cititorul de microcipuri.

Poate vrei să citești și despre:

Cookies