Sărbătorind Unirea fără inhibiţii: 1 Decembrie într-un club gay

de:
01 dec. 2010
7 Afișari
Sărbătorind Unirea fără inhibiţii: 1 Decembrie într-un club gay

Miercuri dimineaţa, pe un frig năprasnic, de până şi rachetele scoase la defilare erau acoperite de ţurţuri, a avut loc tradiţionala paradă militară de 1 Decembrie. Nimic fastuos anul acesta. Puţinii bucureşteni zgribuliţi prezenţi la eveniment aşteptau să se termine parada mai repede, soldaţii dârdâiau şi ei, iar elicopterele şi avioanele n-au putut zbura pe deasupra Arcului de Triumf. Traian Băsescu a fost cel mai câştigat, alegând să-şi protejeze urechile sensibile în Kazahstan.

Cu câteva ore mai devreme însă, câteva zeci de bucureşteni au demonstrat că Ziua Naţională a României poate fi serbată şi într-un mod distractiv. Unul dintre cluburile gay din Capitală a organizat marţi noaptea, o petrecere cu ocazia Zilei Naţionale a României. Reporterii B365.ro s-au alăturat şi ei petrecerii, curioşi cum se împacă ethosul naţional macho cu un eveniment care le-ar fi cauzat apoplexie românilor „verzi”.

La poarta clubului, un cerber cât uşa, cu maxilare pătrăţoase şi îmbrăcat spilcuit într-un costum gri lucios, ne-a scanat distant feţele. Ne-a făcut amabil loc să intrăm, pentru că, pare-se, îndeplineam cele două condiţii afişate pe situl barului: eram bărbaţi şi nici nu „ne amestecăm cu mitocanii”. Am coborât treptele abrupte trecând pe lângă un afiş ce anunţa că „Alex luptă împotriva SIDA”, şi am ajuns în clubul din subsol, unde ne-au întâmpinat un castron plin ochi cu prezervative în ambalaje vernil, un platou cu felii groase de slănină ţinut în mână de un bărbat subţirel îmbrăcat straie albe, oşeneşti, şi o garderobieră care ne-a lăsat fără paltoane.

Clubul aminteşte de Moloko Velocet, cafeneaua underground unde-şi făceau veacul Alex de Large şi gaşca lui nebună din Portocala Mecanică. Pe pereţii albi se pot citi tot soiul de mesaje în engleză cu iz de invitaţii la toleranţă sexuală. „Lesbians and men are fathers, uncles, cousins and…friends” scrie chiar lângă un portret în mărime naturală, decupat din clipul „Alejandro”, cu o Lady Gaga arcuită şi trimiţând bezele. Ceva mai încolo, din spatele barului priveşte chipul imens şi asudat al lui Enrique Iglesias care supraveghează parcă ringul de dans în mijlocul căruia se formase deja un grup hetero, gen.

Deşi clubul se promovează pe site drept destinat exclusiv bărbaţilor, responsabila cu depozitatul hainelor nu era singura reprezentană a sexului frumos prezentă la petrecere. Trei fete atrăgătoare, conduse parcă de o blondină cu o fustă ce amintea mai degrabă de o curea ceva mai lată se zbănţuiau alert într-un colţ al barului de parcă după 1 decembrie s-ar fi sfârşit lumea. Trupurile lor se unduiau alături de cele ale tinerilor bărbaţi (probabil) homosexuali, care, deşi le atingeau în joacă pe fete şi le strângeau viguros în braţe, erau mult mai ocupaţi să-şi arunce ocheade unii altora.

O altă tânără, izbitor de frumoasă, îmbrăcată cu ie ţărănească la fel ca şi colegii ei înţoliţi festiv în bundiţe, chimire şi clopuri din paie, îmbia clienţii (majoritatea păreau să fie adolescenţi), cu păhărele de palincă şi slănină înfiptă în scobitori, oferite din partea casei. Barmaniţa are ochi verzi şi mari, buzele pline şi bustul atât de proeminent că reporterii s-au abţinut cu mare greutate să nu îi cântărească prelung şi excesiv de atent fizicul, un gest care n-ar fi fost foarte potrivit într-un club gay.

În afara unui bărbat costumat în aviator şi a altuia care se afişa într-o rochie extravagantă cu trenă volănată şi şliţuri laterale generoase (asta deşi petrecerea ar fi trebuit să aibă un specific autohton), petrecerea gay de 1 Decembrie n-a diferit mult de cele organizate în fiecare week-enduri de cluburile pentru heterosexuali.

Excepţia a fost reprezentată de procentul mare de persoane de sex bărbătesc, care schimbau îmbrăţişări scurte, mângâieri voalate şi săruturi furate în penumbra clubului întreruptă la răstimpuri de laserele colorate ce izvorau de deasupra barului.

Bineînţeles, ca la orice petrecere, au fost şi persoane pentru care petrec cu ceva mai multă exuberanţă decât restul, care fac tot ce pot să scape de energia acumulată. Iar muzica, un melanj de mixuri house după Lady Gaga, Madonna, şi Shakira, sparte de o piesă autohtonă marca Anatol Dumitraş (Tine-o pe Do, ţine-o pe Re) îmbietoare la horă, a oferit fundalul sonor perfect pentru dansuri sincopate şi energice.

Câţiva băieţi şi-au luat în serios rolul de fani ai starurilor antemenţionate şi le-au împrumutat şi comportamentul de scenă. Sunt de menţionat unduirile unui tânăr subţirel, care, de fiecare dată când îşi îndrepta corpul supus contorsiunilor îşi azvârlea, aidoma divelor de la MTV, într-o parte şi într-alta pletele spălăcite. Un altul, care conducea de departe la capitolul flashy şi la dispreţ faţă de monogamie se zbenguia lasciv când pe boxele zdruncinate vârtos de başi, când pe scaunele înalte de bar, dezvelindu-şi din când în când pieptul fără pic de pilozitate şi privindu-i pe petrecăreţi dindărătul unor ochelari de soare mari, cum poartă aviatorii din filmele americane.

”Gaydarul” homosexualilor a funcţionat perfect, parţial şi datorită faptului că majoritatea petrecăreţilor se cunoşteau probabil printre ei, au înţeles reporterii B365.ro din privirile celorlalţi. Cu toate astea, deşi reporterii veniseră nepoftiţi şi nici nu pofteau, participanţii la petrecerea gay de 1 Decembrie s-au arătat toleranţi, limitând-se la a-i privi scurt pe intruşi ca apoi să-i ignore. Oare cum ar fi fost dacă rolurile ar fi fost inversate? Dacă un tânăr cu atitudine gay ar fi călcat în mijlocul unei petreceri straight?

Cookies