Olimpiada Paralimpică sărbătorită şi în Centrul Vechi

de:
21 aug. 2012
0 Afișari
Olimpiada Paralimpică sărbătorită şi în Centrul Vechi

Evenimentul va avea loc în Centrul Istoric, în piaţa Anton. Conform comunicatului de presă, Ambasadorul britanic a ales nişte mesageri speciali pentru a transmite valorile olimpiadei pe scena din faţa Hanului lui Manuc. „Un grup de puşti şi puştoaice din Ferentari, alături de dansatorii Trouble Crew, vor uimi trecătorii cu mişcări de street-dance care le-au adus premii şi recunoaştere la nivel naţional şi internaţional celor de la Trouble Crew”.

Spectacolul va fi deschis la ora 19:00, cu un discurs al ambasadorului Martin Harris şi cu dansul olimpiadei prezentat de copii, urmate de un spectacol de street dance al Trouble Crew şi Mini Trouble, trupa de juniori pregătită de şcoala de dans Trouble.

Copiii invitaţi de ambasada britanică în deschiderea evenimentului sunt membri ai Clubului de Educaţie Alternativă activ la trei şcoli dintr-o zonă de ghetou din cartierul Ferentari al Capitalei. Înfiinţat în 2010, Clubul este un program de educație non-formală al PCRM şi oferă activităţi educaţionale, sportive şi artistice unor copii consideraţi pierduţi pentru societate chiar de către părinţii şi profesorii lor. Pentru că a reuşit să îmbunătățească performanța școlară a copiilor și să le dezvolte talentele și abilitățile de viață, Clubul a fost premiat la Gala Societății Civile 2012 (prin premiul special Dan Manoleli pentru Dezvoltarea Societății Civile și un premiu în categoria educație) și la summit-ul internațional Beyond Sport 2012 (prin premiul UNICEF pentru Educație decernat în iulie la Londra).

 

Cookies