Șapte şoferi prinşi băuţi la volan în doar trei ore, în Capitală

de:
11 dec. 2010
0 afișări
Șapte şoferi prinşi băuţi la volan în doar trei ore, în Capitală

În noaptea de 10/11.12.2010, Brigada Rutieră a Capitalei a organizat o acţiune în câteva zone din Bucureşti pentru depistarea si sancţionarea în trafic a conducătorilor auto aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice. Acţiunea s-a desfaşurat în intervalul orar 02.00-05.00.

În doar 3 ore, poliţiştii au aplicat 97 sancţiuni în valoare de 15.900 lei şi au reţinut 10 permise de conducere, 7 dintre acestea pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice. Au fost, deasemenea, constatate şi 5 infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, 4 dintre şoferi fiind conduşi la I.N.M.L pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, anunţă poliţia rutieră.

Potrivit legislaţiei în vigoare, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai, de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani. Refuzul, împotrivirea sau sustragerea unei persoane, care conduce pe drumurile publice un autovehicul sau tramvai, de a se supune recoltării probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei sau testării aerului expirat, se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani.

Cookies