Șapte medici iau startul la Semimaratonul Bucureștiului. Strang fonduri pentru două spitale din Capitală

03 sept. 2021
94 afișări
Șapte medici iau startul la Semimaratonul Bucureștiului. Strang fonduri pentru două spitale din Capitală
Șapte medici iau startul la Semimaratonul Bucureștiului. Strang fonduri pentru două spitale din Capitală

Șapte medici iau startul la Semimaratonul Bucureștiului. Strang fonduri pentru două spitale din Capitală: Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti şi Spitalul „Grigore Alexandrescu”. Sunt necesari 40.000 de euro pentru dotarea cu aparatură medicală vitală a maternităților celor două spitale.

Șapte medici iau startul la Semimaratonul Bucureștiului. Strang fonduri pentru două spitale din Capitală, alături de susținătorii ONG-ului Salvați Copiii România.

Șapte medici iau startul la Semimaratonul Bucureștiului

Șapte medici au făcut echipă și au decis să alerge pentru copiii care eu nevoie de tratament medical de elită. Organizația are nevoie de 40.000 de euro pentru a dota cu aparatură medicală vitală maternitatea Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, dar și Spitalul „Grigore Alexandrescu”.

Recomandăm și: Trafic restricționat în weekend. Semimaratonul Bucureștiului închide câteva bulevarde

Cadrele medicale vor alerga la Semimaratonul Bucureștiului, care se desfășoară sâmbătă și duminică (4 și 5 septembrie), alături de susținătorii ONG-ului Salvați Copiii România, a transmis organizația prin intermediul unui comunicat de presă.

Pentru a susține funcţiile respiratorii ale nou-născului, rușind să reducă complicaţiile, dar și durata de spitalizare a micuțului, Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti – SUUB are nevoie de un ventilator performant.

Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Capitală are nevoie de instrumente medicale moderne, pentru Secția de ORL, pentru realizarea intervențiilor complexe. Iată pentru ce este necesară aparatura medicală:

  • vizualizarea patologiei endonazale şi sinusale,
  • intervenţiile complexe endoscopice,
  • sinuzite complicate cu abcese de orbită, cu meningită, tumori benigne sau cancere rinosinusale.

Strang fonduri pentru două spitale din Capitală

Dacă doriți să aflați mai multe informații despre efortul cadrelor medicale, dar și să sprijiniți cauza micuților, puteți dona AICI. Este pagina special creată pentru eveniment, transmite Organizația Salvați Copiii România.

Recomandăm și: În weekend se aleargă la Semimaratonul Bucureștiului. 5 informații utile pentru participanți

Maternitatea Spitalului Universitare de Urgență București are 10 locuri pentru copiii născuți prematur și 10 locuri la terapie intensivă. Copiii născut prematur au nevoie de suport cardiorespirator, iar mulți dintre ei sunt transferați aici de la alte maternități din România.

„Rata naşterilor premature a fost sensibil mai mare (14%) la maternitatea Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB) faţă de media naţională (9-10%), în anul 2020, chiar în condiţiile în care pandemia a generat o scădere a numărului total de internări”, potrivit comunicatului transmis.

Cookies