BAZAR

Mai mulți balerini au DEMISIONAT de la Opera Națională București

Demisionarii sunt, pe lângă Johan Kobborg, Dawid Trzensimiech, care a obţinut imediat un contract la Opera din Varşovia şi prim-soliştii, soliştii şi membrii Corpului de Balet Lucas Campbell, Henry Dowden, Diana Tudor, Daniela Norman, Gina-Marie Leathem, Dianyu Wu, potrivit informaţiilor agenţiei de presă News.ro, citate de Adevarul.ro.

De asemenea, potrivit informaţiilor portalului slippedisc.com, au intrat în concediu fără plată artiştii Rebecca Haw, Caspar Stadler, Liam Morris, Ross McCaw, Alistair Beattie, Barnaby Bishop. Totodată, prim-solistul Liam Morris, solistul Rin Okuno şi balerinul George Murray şi-au luat concedii medicale, în această perioadă. 

În ultima lună, în contextul tensiunilor de la Opera Bucureşti, culminate cu demiterea ministrului Culturii Vlad Alexandrescu, Opera Naţională Bucureşti a pierdut drepturile de reprezentare pentru două mari producţii internaţionale, a anulat Gala Internaţională a Dansului, programată pentru 28 aprilie şi a oprit trei reprezentaţii, în condiţiile în care spectatorii erau deja în sală. Opera Naţională Bucureşti a pierdut oficial, numai din costurile biletelor pentru reprezentaţiile anulate, peste 20.000 de euro, la care se adaugă aproximativ 350.000 de euro, reprezentând cheltuielile pentru producţia spectacolelor anulate şi drepturi de reprezentare.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button