Şapte agenţi de la Poliţia Pantelimon arestaţi pentru luare de mită

de:
24 oct. 2013
2 Afișari
Şapte agenţi de la Poliţia Pantelimon arestaţi pentru luare de mită

Cei şapte fuseseră reţinuţi în urma audierilor de joi de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti. Unsprezece agenţi de la Poliţia Pantelimon sunt cercetaţi pentru luare de mită, fals şi abuz în serviciu contra intereselor publice, fiind audiaţi după ce au fost ridicaţi în urma unor percheziţii, a informat, joi, Parchetul Tribunalului Bucureşti, potrivit realitatea.net.

„În cursul lunii octombrie 2013, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a dispus începerea urmăririi penale faţă de 11 agenţi de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ilfov – Poliţia Oraşului Pantelimon pentru comiterea, după caz, a infracţiunilor de luare de mită, fals intelectual şi abuz în serviciu contra intereselor publice”, s-a arătat într-un comunicat de presă comun al Parchetului Capitalei şi Direcţiei Generale Anticorupţie.

Potrivit surselor citate, agenţii de poliţie luau bani de la şoferi pe care îi opreau în trafic, pentru a nu le reţine permisele de conducere. În schimbul banilor, poliţiştii fie nu-i sanţionau, fie le întocmeau procese verbale de amendă pentru abateri uşoare, unele dintre ele aplicate doar în cazul pietonilor şi care nu implicau reţinerea permiselor de conducere.

Agenţii de poliţie suspectaţi în acest caz au fost ridicaţi miercuri, în urma unor percheziţii făcute la sediul Poliţiei Pantelimon de către ofiţerii DGA, sub coordonarea procurorilor Parchetului Tribunalului Bucureşti.

Potrivit unor surse judiciare, agenţii de la Poliţia Pantelimon au intrat în atenţia anchetatorilor în urma a două plângeri, una depusă în 2012 şi cealaltă înregistrată la începutul acestui an.

Cookies