Săptămâna începe cu aglomerație pe A2. Centrul Infotrafic transmite rute alternative pentru cei care vin spre București

01 mai 2023
154 Afișari
Săptămâna începe cu aglomerație pe A2. Centrul Infotrafic transmite rute alternative pentru cei care vin spre București
Săptămâna începe cu aglomerație pe A2. Centrul Infotrafic transmite rute alternative pentru cei care vin spre București | Sursă foto: Inquam Photos / Alexandru Busca

Cum minivacanța de 1 Mai ia sfârșit astăzi, bucureștenii ce au fost plecați la mare se întorc către Capitală. Pe Autostrada A2 București-Constanța este aglomerație încă de dimineață.

Pentru a veni în ajutorul șoferilor, Centrul Infotrafic a transmis anumite rute alternative pe care aceștia le pot utiliza.

Săptămâna începe cu aglomerație pe Autostrada A2 București-Constanța

Weekend acesta a fost unul plin de petreceri pe malul mării, dar și un prilej de relaxare pentru cei ce au preferat să plece într-o minivacanță cu familia.

Ca în fiecare an, de 1 Mai, ziua ce marchează începutul sezonului estival, bucureștenii au plecat în număr foarte mare către Constanța. Astăzi, în ultima zi de minivacanță, oamenii se întorc în număr la fel de mare către Capitală.

Bucureștenii se grăbesc să ajungă acasă pentru a se pregătii de o nouă săptămână. Astfel că, valorile de trafic de pe A2 (București-Constanța) sunt foarte ridicate.

Se recomandă conducătorilor auto să-și planifice cu mare atenție revenirea din minivacanța de 1 Mai dinspre litoralul Mării Negre către Capitală, având în vedere că este de așteptat ca pe autostrada A2 să se înregistreze valori intense de trafic, luând în considerare numărul mare de turiști aflați în ultimele zile în stațiuni, a transmit Centrul Infotrafic.

Rute alternative pe care le pot utiliza șoferii

Pentru a veni în ajutorul șoferilor care vin către Capitală, Centrul Infotrafic din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române a transmis mai multe rute alternative.

Astfel că, pentru a evita timpii mari de așteptare, bucureștenii pot opta pentru una dintre următoarele rute:

  • DN 2A Constanța – Hârșova – Slobozia – Urziceni – DN 2 – București,
  • A2 – Fetești sau Drajna – DN 3A – Lehliu-Gară – DN 3 – Fundulea – București,
  • DN 3 Constanța – Murfatlar – Adamclisi – Ostrov (traversare cu bacul) – Călărași – DN 21 Călărași – Drajna – A2 Drajna – București (sau din municipiul Călărași – DN 3 – Lehliu-Gară – Fundulea – București).

Pentru a evita posibilele accidente, șoferii sunt rugați să semnalizeze orice intenție de a schimba banda de circulație, să conducă prudent și atent și să mențină distanța între vehicule. De asemenea, se recomandă evitarea depășirilor riscante.

Cookies