Saptamana Filmului Sarbesc

de:
08 nov. 2010
1 Afișari
Saptamana Filmului Sarbesc

Saptamana Filmului Sarbesc in Romania va avea loc in perioada 9 – 11 noiembrie 2010 la Muzeului Taranului Roman, sala NCRR. Filmele care se vor viziona in aceste trei zile (la orele 18.00 si 20.00, intrarea fiind libera) sunt din productia recenta a cineastilor sarbi.

Programul festivalului

Marti, 9 noiembrie 2010, NCRR

– ora 18.00: Aici si acolo – deschiderea manifestarii si proiectia filmului
Regie: Darko Lungulov. 86 min.
Disperat sa produca in timp cat mai scurt o suma cat mai mare de bani, Robert, un newyorkez cinic sfarseste in haotica Serbie, unde, in loc sa gaseasca bani, isi gaseste sufletul…

Miercuri, 10 noiembrie 2010, NCRR

– ora 17.00: Cum sa devii erou
Regie: Mladen Matičević. 80 min.
Mladen Matičević este un regizor de film in varsta de 40 de ani din Serbia. In vara anului 2005, el decide sa se inscrie la urmatorul Marathon al Belgradului, ce urmeaza sa aiba loc in primavara anului 2006.

– ora 19.00: Capcana
Regie: Srdjan Golubović. 106 min.
Pentru a plati operatia ce i-ar putea salva viata fiului sau, un om obisnuit devine asasin platit. Fapta incepe curand sa-l urmareasca pe Mladen: secretul tinut fata de sotie il forteaza sa participe la un poker emotional, iar constiinta nu-l ajuta foarte mult in aceasta tradare a standardelor sale morale.

– ora 21.00: Sfantul Gheorghe impusca balaurul
Regie: Srdjan Dragojević. 120 min.
Anul 1914, un sat din Serbia. Populatia satului se imparte in 2 tabere – barbatii apti pentru a fi recrutati si veteranii celor 2 razboaie balcanice anterioare. Cele 2 tabere se intersecteaza destul de des. La inceputul Primului Razboi Mondial, invalizii ramasi in sat vor incerca sa profite de sotiile si surorile celor plecati pe front.

Joi, 11 noiembrie 2010. NCRR

– ora 18.00: Orasul diavolului
Regie: Vladimir Paskaljević. 85 min.
Devil’s Town este o comedie care satirizeaza societatea sarba contemporana, punand accentul pe problemele femeilor. Povestile mai multor personaje se intersecteaza pe parcursul unei singure zile, cand intreaga natiune este lipita de televizor si nu poate urmari vedetele tenisului national intr-o competitie sportiva importanta.

– ora 20.00: Turneul
Regie: Goran Marković. 110 min.
Anul 1993, cea mai sumbra perioada pentru Bosnia si Hertegovina. Un grup de actori de la Belgrad, total inconstienti de ceea ce urmeaza sa pateasca, porneste intr-o cautare a castigurilor rapide – un “turneu” in regiunea sarba Krajina.

Cookies